Recepten eend
Meer Recepten eend
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Tamme eendenborstfilet op Japanse wijze
Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
4 tamme eendenborstfilets, ½ tl zout, ½ tl peper, 2 el sojasaus, 2 el sake wijn, 2 el mirin, 2 el misopasta, 1 tl suiker, 4 el fijngesneden bosui.
Bereiding
Benodigdheden: 1 koekenpan, 1 snijplank, 1 koksmes, 1 vleesvork, 1 kleine garde, aluminiumfolie.
Snij op de vetkant van de eendenborstfilets een ruitpatroon in het vet. Zet een voorverwarmde koekenpan op een hoog vuur en laat deze goed heet worden. Leg de filets op de vetkant in de pan en bak ze even stevig aan, je ziet het vet uit de filets komen. Draai na 1 minuut het vuur op halve stand en bak de filets 3 minuten door. Draai de filets om en braad ze 3 minuten door. Draai de filets vervolgens weer naar de vetkant en braad ze nog 4 minuten door. Peper en zout de filets om en om, wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten. Voeg de sojasaus, mirin, sake wijn, suiker en misopasta bij elkaar en blus het braadvocht ermee af. Kook het geheel nog even in. Giet dit over de filets en bestrooi het geheel met de fijngesneden bosuitjes.
Tip
Bestrooi de tamme eendenborstfilets een paar uur van te voren met verse gember.
Serveertip
Serveer er Japanse rijstnoedels bij.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl