Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten eend > Wilde eend à l'orange

Recepten eend

Wilde eend à l'orange

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1 wilde eend, 3 sinaasappelen, 4 el sinaasappellikeur, 3 dl sinaasappelsap, zout en peper.

Bereiding

Bestrooi de eend met wildkruiden en leg deze in een ovenschaal met het sinaasappelsap. Plaats de schaal in een voorverwarmde oven (175ºC), gedurende ± 10 minuten en vervolgens op 125ºC, gedurende ± 80 minuten. Keer de eend regelmatig en bedruip met het braadvocht. Snijd de sinaasappelschillen (geen wit) in reepjes, blancheer deze in kokend water gedurende ± 3 minuten en laat ze uitlekken. Voeg de laatste 15 minuten de ontvelde sinaasappelpartjes en de likeur toe aan de eend.

Tip

Gebruik Grand Marnier of Apricot Brandy.

Serveertip

Wilde eend à l'orange, gemengde salade en gekookte rijst met een glas droge witte wijn.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug