Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.

Recepten fazant

In dit overzicht vind u alle recepten fazant. Deze recepten fazant zijn zorgvuldig samengesteld met de poeliers in Nederland.


Er werden 24 recepten gevonden in de categorie recepten fazant.

Fazant met abrikozen

Recepten fazant
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
1-2 fazanten, ± 20 stuks gedroogde abrikozen, 3 dl droge witte wijn, 50 g suiker, 2 el cognac, 1 tl laurierpoeder, 1 tl gemalen tijm, 100 g boter of margarine, zout en peper.

Fazant met appel en Calvados

Recepten fazant
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
1-2 fazanten, 2 appelen, 4 el Calvados, 100 g rookspek in lange reepjes, 1½ dl rode wijn, 3 el slagroom of koffieroom, 75 g boter of margarine, wildkruiden, zout en peper.

Fazant met Boursinsaus

Recepten fazant
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
1-2 fazanten, 125 g Boursin, 125 g gedroogde rozijnen, 2 dl appel- of sinaasappelsap of sherry, 120 g vet spek in lange reepjes, 2 el maïzena, 1 dl bouillon, 100 g boter of margarine, zout en peper.

Fazant met kippenlevervulling

Recepten fazant
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
1-2 fazanten, 200 g geblancheerde kippenlevers, 2 goudrenetten, 2 uien, 1 el fijngehakte amandelen, 2 el bloem, 1 dl bouillon, 1½ dl slagroom of koffieroom, 125 g boter of margarine, wildkruiden, zout en peper.

Fazant met sinaasappelsaus

Recepten fazant
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
1-2 fazanten, sap van 2 sinaasappelen en 2 citroenen, sinaasappelrasp (oranje schil), 1½ el suiker, ¼ l bouillon, 1 dl witte wijn, aardappelmeel, 1 dl Orange Curaçao, 100 g boter of margarine, zout en peper.

Fazant uit de braadpan

Recepten fazant
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
1 grote fazant of 2 fazanthennen, 100 g spek in lange repen, 2 tl tijm, 2 el cognac, 2 el maïzena, 100 g boter of margarine, keukendraad of cocktailprikkers, zout en peper.

Fazant uit de rode wijn

Recepten fazant
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
1-2 fazanten, 1½ dl rode wijn, 1½ dl water of bouillon, 1 tl bruine suiker, 1 ui, 2 appelen, 1 el bloem, sap van 1 sinaasappel, 1 tl laurierpoeder, peterselie, 25 g boter of margarine, 2 el olie, zout en peper.

Fazantenfilet gerookt en gegrild

Recepten fazant
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
4 fazantenfilets, ½ tl gemalen sezchuanpeper, 1 tl rasp van 1 sinaasappel, 1 tl zout, 1 el zonnebloemolie, 1 el lente ui fijn gesneden.

Fazantenfilet in de folie

Recepten fazant
Voor- of tussengerecht
Snel klaar
Tijd: 11-20 minuten
4 fazantenfilets, 4 stukjes aluminiumfolie (30 x 30 cm), 1 ui, 1 teentje knoflook, 4 el gehakte gember, 4 ananasschijven, 1 tl kerrie, 2 tl gemberpoeder, 1 dl Apricot brandy, 25 g boter of margarine of 1 el olijfolie, zout en peper.

Fazantenfilet met cranberries

Recepten fazant
Voor- of tussengerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
4 fazantenfilets, 6 el cranberriecompôte, 2 el bosbessenjam, 1¼ dl slagroom of garderoom, 40 g boter of margarine, 1 tl kaneel, zout en peper.

Fazantenfilet met eendenlever

Recepten fazant
Voor- of tussengerecht
Snel klaar
Tijd: 31-60 minuten
4 fazantenfilets, 4 dunne langwerpige plakjes of reepjes eendenlever, 8 lange repen ontbijt- of katenspek, 1 zakje gemengde sla of eikenblad- en friséesla, vinaigrette (2 el aceto balsamico of wijnazijn, 2 el walnootolie, 2 el truffelolie, 1 el gembersiroop), 4 rode en 4 gele kerstomaatjes, 4 gekookte kleine eieren (S), 3 el olijfolie, zout en peper.

Fazantenfilet met kerriekool

Recepten fazant
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
4 fazantenfilets, 1 el kerrie, 1 kg witte kool, 250 g rookspek, 2 uien, 8 jeneverbessen, 2 tl tijm, 1 laurierblad, 2 dl droge witte wijn, peterselie, 50 g boter of margarine, zout en peper.

Fazantenfilet met sinaasappelsaus

Recepten fazant
Voor- of tussengerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
4 fazantenfilets, ½ tl zout, ½ tl peper, 1 dl gevogeltebouillon, ½ glas witte wijn, 1 el sinaasappelconfituur, 1 el cointreau, 2 tl olijfolie.

Fazantenfilet met vijgensaus

Recepten fazant
Voor- of tussengerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
4 fazantenfilets, ½ tl zout, ½ tl peper, 1 dl gevogeltebouillon, ½ glas rode port, 1 el vijgenconfituur, 4 vijgen gehalveerd, 2 tl olijfolie.

Fazantengoulash (snelkookpan)

Recepten fazant
Hoofdgerecht
Snel klaar
Tijd: 21-30 minuten
1-2 fazanten, 150 g rookspek, 2-3 uien, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 2 dl rode wijn, 4 dl water of bouillon, 70 g tomatenpuree, 30 g bloem, 1 el paprikapoeder, ½ tl komijn, ½ tl majoraan, 100 g boter of margarine, zout en peper.

Fazantfilet van de barbecue

Recepten fazant
Voor- of tussengerecht
Buiten koken
Tijd: 0-10 minuten
4 fazantfilets. Voor de glazuur: ¼ dl cognac, 1 el tafelstroop, 2 tl tomatenpuree, 2 druppels tabasco.

Fazantzuurkoolschotel

Recepten fazant
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
1-2 fazanten, 500 g zuurkool, 200 g gewelde pruimen, 100 g gewelde abrikozen, 1 dl Elzasser witte wijn, ¼ l blik ananasstukjes, 50 g rookspek in dobbelsteentjes, 75 g boter of margarine, paprikapoeder (mild), zout en peper.

Gekonfijte fazantenbout

Recepten fazant
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
4 fazantenbouten, 4 fazantenvleugels, 4 tl zout, 1 tl peper, 2 tl rozemarijn, 4 teentjes knoflook geperst, 2 laurierblaadjes, ongeveer 1 kg ganzenvet.

Hele fazant met truffel en paddenstoelen uit de oven

Recepten fazant
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
1 hele panklare fazant, 3 el olijfolie, 1 tl boter, 2 takken tijm, 2 flinke plakken spekvet, 1 glas witte wijn, 1 dl kalfsfond, 1 bakje bospaddenstoelen, 2 el cognac, 3 el room, 1 tl peper, 2 tl zout, snufje nootmuskaat, 1 tl truffelpasta.

Hele fazant uit de braadpan met pompoen

Recepten fazant
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
1 fazant panklaar, 100 g roomboter, 2 l zonnebloemolie, 2 tl zout, 1 tl peper, 2 tl rozemarijn, 100 g knolselderij in grove blokjes, 100 g pompoen in grove stukken, 3 laurierblaadjes, 4 tenen knoflook geperst, 1 ui gesnipperd, 1 glas gewurtztraminer wijn.

Hele fazant uit de braadpan op boerse wijze

Recepten fazant
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
1 fazant panklaar, 100 g ganzenvet, 2 tl zout, 1 tl peper, 2 tl rozemarijn, 2 tl tijm, 100 g bleekselderij in stukjes, 100 g wortel in plakjes, 1 stukje buikspek ca. 100 g, 1 ui gesnipperd, 1 prei in grote stukken gesneden, 3 laurierblaadjes, 4 tenen knoflook geperst, 1 glas gewurtztraminer wijn.

Hele fazant uit de oven

Recepten fazant
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
1 panklare fazant, 3 el olijfolie, 1 tl boter, 2 takken tijm, 2 flinke plakken spekvet, 1 glas witte wijn, 1 dl kalfsfond, 100 gr fazantenlever, 2 el cognac, 3 el room, 1 tl peper, 2 tl zout, snufje nootmuskaat, 4 dikke plakken vers witbrood vers geroosterd.

Krokante fazantenfilet op Indiase wijze

Recepten fazant
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
4 fazantenfilets opengesneden (vraag aan uw wildspecialist), 1 el koriander, 1 teen knoflook, 1 tl gemberpoeder, 1 theelepel curry madras poeder, 1 tl suiker, 1 tl citroensap, 1 ei losgeklopt, 2 el bloem, 4 el Panko paneer, ½ tl zout, ½ tl peper, 4 el zonnebloemolie.

Pikant gekonfijte fazantenbout

Recepten fazant
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
4 fazantbouten, 4 fazantenvleugels, 4 tl zout, 1 tl peper, 2 tl verse gemberrasp, 4 teentjes knoflook geperst, 2 tl fijngehakte koriander, 4 limoenblaadjes gekneusd, ¼ rode Spaanse peper, ongeveer 1 l zonnebloemolie.
Terug

Andere categorieën

Anders, Kalkoenrecepten, Kiprecepten, Recepten bouillon-ragout, Recepten duif, Recepten eend, Recepten gans, Recepten haas, Recepten hert, Recepten konijn, Recepten kwartel, Recepten met ei, Recepten parelhoen, Recepten patrijs, Recepten ree, Recepten snip, Recepten struisvogel, Wild zwijn recepten