Recepten fazant
Meer Recepten fazant
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Fazant met Boursinsaus
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uurIngrediënten
1-2 fazanten, 125 g Boursin, 125 g gedroogde rozijnen, 2 dl appel- of sinaasappelsap of sherry, 120 g vet spek in lange reepjes, 2 el maïzena, 1 dl bouillon, 100 g boter of margarine, zout en peper.
Bereiding
Wel de rozijnen in het vruchtensap. Bestrooi de fazant met zout en peper en bedek de borst met het spek. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de fazant rondom bruin. Voeg de bouillon toe en braad de fazant, gedurende ± 80 minuten. Keer de fazant regelmatig en bedruip met het braadvocht. Voeg de laatste 10 minuten de Boursin en de rozijnen toe en bind het vocht met de aangemengde maïzena. Maak de saus op smaak af met zout en peper.
Tip
Voeg een kleingesneden teentje knoflook toe en vervang Boursin door Paturain.
Serveertip
Gebraden fazant met Boursinsaus, gekookte broccoli, ijsbergsla met gewelde zuidvruchten en gekookte krieltjes.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl