Recepten fazant
Meer Recepten fazant
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Fazantenfilet met vijgensaus
Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
4 fazantenfilets, ½ tl zout, ½ tl peper, 1 dl gevogeltebouillon, ½ glas rode port, 1 el vijgenconfituur, 4 vijgen gehalveerd, 2 tl olijfolie.
Bereiding
Benodigdheden: 1 koekenpan, 1 snijplank, 1 koksmes, 1 vleesvork, 1 kleine garde, aluminiumfolie.
Zet de voorverwarmde koekenpan op een hoog vuur met de olijfolie en laat goed heet worden. Leg de filets in de pan en bak ze aan beide zijden in enkele minuten mooi bruin. Draai het vuur op halve stand en bak beide zijden elk nog 2 minuten. Leg ze op een schaal. Peper en zout de filets, leg op een mooie schaal en dek af met aluminiumfolie, laat 5 minuten rusten. Blus intussen het braadvocht af met de rode port, bouillon en voeg er de verse vijgen, de vijgenconfituur aan toe en kook tot de helft in.
Tip
Bestrooi de fazantenfilets een paar uur van te voren met tijm.
Serveertip
Serveer er een stamppotje zuurkool met gebakken spekblokjes bij.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl