Recepten gans
Meer Recepten gans
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Ganzenfilets met bacon en augurkjes
Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
4 ganzenfilets, 4 plakjes bacon, 4 augurkjes, 1 dl witte wijn, 30 g boter of margarine, zout en peper.
Bereiding
Bestrooi de filets met peper en omwikkel ze met de bacon. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de ganzenfilets ± 4 minuten aan iedere kant. Neem de filets uit de pan en houd ze warm. Blus de bakboter met de wijn en laat dit inkoken. Voeg de augurkjes in reepjes toe en maak dit op smaak af met zout.
Serveertip
Ganzenfilets met bacon, jus, gekookte broccoli en gekookte aardappelen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl