Poelier.nl is een initiatief van:
home  >   Recepten > Recepten gans > Griekse tamme ganzenbout

Recepten gans

Griekse tamme ganzenbout

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

2 tamme ganzenbouten, 2 el spekblokjes, 3 tl pikante paprikapoeder, 3 tl knoflookpoeder, 2 tl komijnpoeder, 2 tl kaneelpoeder, 2 tl gemberpoeder, 6 tomaten in blokjes gesneden, 1 gesnipperd ui, 3 tl oregano, 2 tl zout, 1 tl zwarte peper, 2 glazen Griekse rode wijn, 1 glas sinaasappelsap, 2 el zwarte olijven, 2 el geroosterde amandelen, 4 el olijfolie.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koekenpan, 1 braadslede, 1 vleesvork, 1 schuimspaan, 1 oven op 175 graden.

Bestrooi de ganzenbouten met de paprikapoeder, knoflook, komijnpoeder, kaneelpoeder, gemberpoeder, oregano, peper en het zout. Laat enkele uren marineren. Bak de bouten om en om mooi bruin in de olijfolie en leg ze vervolgens in de braadslede. Bak vervolgens de spek en ui glazig en giet over de bouten. Zet de bouten 10 minuten in de oven op 175ºC, daarna ± 50 minuten op 120ºC, bedruip ze regelmatig met de jus. Kook intussen de wijn, tomaten in blokjes, olijven en sinaasappelsap tot de helft in en giet dit 15 minuten voor het eind van de braadtijd over de bouten. Haal de bouten als ze gaar zijn uit de oven en laat ze 5 minuten rusten. Bestrooi ze met de geroosterde amandelen.

Tip

Vervang het spek eens door paddenstoelen.

Serveertip

Lekker met een Griekse salade.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug