Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.

Recepten haas

In dit overzicht vind u alle recepten haas. Deze recepten haas zijn zorgvuldig samengesteld met de poeliers in Nederland.


Er werden 37 recepten gevonden in de categorie recepten haas.

Franse hazenpeper

Recepten haas
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
1 haas in delen gesneden, 100 g spekblokjes, 3 dl rode wijn, 1 dl rode wijnazijn, 6 jeneverbessen, 6 kruidnagelen, 6 laurierbladeren, 4 gesnipperde uien, 4 tenen knoflook geperst, 2 geschilde wortelen gesneden, 3 stengels bleekselderij, 1 klein blikje tomatenpuree, 2 tl rozemarijn, 2 tl tijm, 3 el ganzenvet, snuf peper, 1 tl zout, 1 el bloem, 1 tl suiker.

Gebakken hazenrug met gekonfijte rode ui

Recepten haas
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
2 hazenruggen, 1 tl zout, ½ tl peper, 1 el zonnebloemolie, ½ el roomboter, ½ tl steranijspoeder, 4 kleine rode uien, 1 el suiker, 3 dl rode wijn.

Gemarineerde hazenrug

Recepten haas
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
2 hazenruggen, ½ fles rode wijn, ½ liter water, 3 tl tijm, 2 laurierblaadjes, 10 zwarte peperkorrels, 6 jeneverbessen, 100 g rookspek, 2 uien of 4 sjalotten, 2 el bessengelei, Kirsch (kersenlikeur), 2 el bloem, 30 g boter of margarine, zout en peper.

Haas in rode wijnsaus

Recepten haas
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
1 haas met bloed, 200 g katenspek in dobbelsteentjes, 30 g bloem, 3 dl rode wijn, 2 tl tijm, 2 tl basilicum, wildkruiden, maïzena, zout en peper.

Haas met mandarijntjes

Recepten haas
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
1 haas, ¼ l blik mandarijntjes, 100 g rook- of katenspek, 2 dl droge witte wijn, 3 el honing, 2 tl citroensap, aardappelmeel, 100 g boter of margarine en wildkruiden.

Haas met zilveruien

Recepten haas
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
1 haas, 6 el zilveruitjes, 100 g rookspek in dobbelsteentjes, 2 sjalotjes, 3 dl (wild)bouillon, 4 jeneverbessen, 1 tl laurierpoeder, 1 tl tijm, 3 el bloem, allesbinder, 100 g boter of margarine, zout en peper.

Haas op Franse wijze

Recepten haas
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
1 gelardeerde haas (met spekreepjes), 3 dl rode wijn, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 winterwortel, selderie, peterselie, bieslook, kervel, 2 bekertjes crème fraîche, 2 el verse peperkorrels, 100 g boter of margarine, suiker, wildkruiden en peper.

Haas van de barbecue in bier

Recepten haas
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: meer dan 2 uur
1 haas (vraag aan de poelier om de haas in delen te snijden te weten de voorlopers, de rug en de achterbouten), 1 fles donker bier, 1 laurier blad, 1 dl rode wijn azijn, 1 el bruine suiker, 1 el mosterd, 2 tl tomatenpuree, 2 el soya sauce, 1 tl zout, een snuf versgemalen peper.

Haasstiffado

Recepten haas
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
1 haas, 600 g sjalotjes of uien, 4 tomaten, 8 laurierblaadjes, 10 peperkorrels, 2 teentjes knoflook, 4 el azijn of citroensap, Worcestershiresauce, 10 el olijfolie, bloem of allesbinder, zout en peper.

Hazenbout in rode wijnsaus-een dag van tevoren marineren!

Recepten haas
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
4 grote hazenbouten en marinade van 2 gehakte uien, 4 kruidnagelen, 1 blaadje laurier, ½ el gedroogde tijm, ½ dl wijnazijn, grofgemalen peper, 1 kaneelstokje en ½ l rode wijn.
Voorts: 75 g boter, 50 g spek in blokjes, 3 el bosbessenjam of cranberrycompôte, 2 el bloem, 60 g tomatenpuree, zout en peper.

Hazenbout met kriekbier

Recepten haas
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
4 hazenbouten, 1 tl zout, ½ tl peper, 1 el bloem, 2 el boter, 1 flesje kriekbier, 4 dl wildfond, 1 el rode wijnazijn, 1 el grove mosterd, 1 tl tijm, 1 tl salie, 2 kruidnagelen, 2 laurierblaadjes, 2 tl tomatenpuree, 1 ui gesnipperd, 2 klein potje kersen op siroop, 2 el fijngesneden pre i, 1 e l fijngesneden selderijblad, 2 tl suiker.

Hazenbout met kruidnoten

Recepten haas
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
4 hazenbouten, 1 tl zout, ½ tl peper, 1 el bloem, 2 el boter, 1 flesje bokbier, 4 dl wildfond, 1 el rode wijnazijn, 1 el grove mosterd, 2 kruidnagelen, 2 laurierblaadjes, 2 tl tomatenpuree, 1 ui gesnipperd, 200 g kruidnoten, 2 el fijngesneden prei, 1 el fijngesneden selderijblad.

Hazenbout met zuidvruchten

Recepten haas
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
4 hazenbouten, 200 g gewelde tutti frutti, 75 g ontbijtspek in reepjes, ½ l bessensap, 1 kruidnagel, 2 laurierblaadjes, 1 tl paprikapoeder, 3 el bloem, 3 el bessenjam of compôte, 75 g boter of margarine, zout en peper.

Hazenbout op Argentijnse wijze

Recepten haas
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
4 hazenbouten, 1 tl zout, ½ tl peper, 1 el bloem, 2 el boter, ½ l rode wijn, 4 dl wildfond, 1 el rode wijnazijn, 1 el grove mosterd, 1 tl tijm, 2 tl oregano, 2 tl korianderpoeder, 1 tl chillipoeder, 2 kruidnagelen, 2 laurierblaadjes, 2 tl tomatenpuree, 1 ui gesnipperd, 2 el fijngesneden prei, 2 el fijngesneden peterselie, 2 tl suiker.

Hazenpeper met cognac

Recepten haas
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
1 kg haas in delen, 4 el cognac, 5 dl droge rode wijn, 2 uien, ½ prei, peterselie, selderie, 2 dl wildbouillon, 2 el kruiden- of wijnazijn, 50 g ontbijtspek, 2 el olijfolie, 2 el zilveruitjes, 2 el tomatenpuree, 40 g bloem, 100 g boter of margarine, zout en peper.

Hazenpeper met pepernoten

Recepten haas
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
1 haas in delen gesneden, 3 dl rode wijn, 1 dl rode wijnazijn, 2 kaneelstokjes, 6 jeneverbessen, 6 kruidnagelen, 4 gesnipperde uien, 150 g pepernoten, 2 el boerenjongens, 1 el roomboter, snuf peper, 1 tl zout, 1 el bloem, 2 tl suiker.

Hazenpeper op Grootvaders wijze

Recepten haas
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
1 haas met hart, lever en nieren, 3 dl rode wijn, 250 g spek in blokjes, 3 uien, 250 g boter of margarine, zout en peper.

Hazenpeper op Marokkaanse wijze

Recepten haas
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
1 haas in delen gesneden, 3 dl rode wijn, 1 dl rode wijnazijn, 2 kaneelstokjes, 3 tl raz-al-hanout kruidenmengsel (verkrijgbaar bij de Marokkaan), 6 kruidnagelen, 4 gesnipperde uien, 12 gedroogde abrikozen, 1 el roomboter, 1 tl harissa rode peperpasta, snuf peper, 1 tl zout, 1 el bloem, 2 tl suiker, 150 g geroosterde amandelen.

Hazenrug heel met sinaasappel en Pedro Ximenez saus

Recepten haas
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
1 hazenrug, 1 el roomboter, snuf peper, 1 tl zout, 1 dl wildfond, 1 dl Pedro Ximenez sherry, sap en rasp van 1 sinaasappel, 1 tl suiker, 1 teen knoflook, 1 tak rozemarijn.

Hazenrug in pepersaus

Recepten haas
Voor- of tussengerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
2 hazenruggen, 40 g boter, ¼ knolselderij, 1 winterwortel, 1 prei, 2 uien of 4 sjalotjes, 2 laurierblaadjes, ¼ tl jeneverbessen, 2 tl tijm, 2 dl rode Vermouth, ¼ l slagroom, ¼ l water, zout, versgemalen peper, 50 g boter en 1 el verse peperkorrels.

Hazenrug met cranberries

Recepten haas
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
2 hazenruggen, 1 tl wildkruiden, 50 g boter of margarine, 1 dl cranberriecompôte (of gekookte cranberries), 1 bekertje crème fraîche, Worcestershiresauce en peper.

Hazenrug met gembersaus

Recepten haas
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
2 gemarineerde hazenruggen, 3 el rode wijn, 3 el olijfolie, 1 kleingesneden ui, 4 geplette jeneverbessen, 1 tl geplette zwarte peperkorrels, 2 el pikante mosterd, 6 gemberbolletjes, 1½ dl slagroom, 2 el gemberstroop, 8 plakjes rookspek.

Hazenrug met oesterzwammen

Recepten haas
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
2 hazenruggen, zout, peper, 75 g boter, 4 sjalotjes, 200 g oesterzwammen, 2 dl wildbouillon, 1 tl kruidnagelpoeder, 2 tl oregano, 1 tl kaneel, 1 dl koffieroom en allesbinder.

Hazenrug met roomsaus en amandelen

Recepten haas
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
2 hazenruggen, 1 bekertje zure room of 1½ dl slagroom, 3 el geroosterde amandelen of gehakte noten, 1 dl sherry of witte port, 60 g boter of margarine en wildkruiden.

Hazenrug uit de oven

Recepten haas
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
2 hazenruggen, ½ l blik champignons, 1 prei, 2 dl rode wijn, 2 tl tijm, 1 tl kruidnagelpoeder, 1 tl nootmuskaat, allesbinder, 75 g boter of margarine, zout en peper.
Terug 12Volgende

Andere categorieën

Anders, Kalkoenrecepten, Kiprecepten, Recepten bouillon-ragout, Recepten duif, Recepten eend, Recepten fazant, Recepten gans, Recepten hert, Recepten konijn, Recepten kwartel, Recepten met ei, Recepten parelhoen, Recepten patrijs, Recepten ree, Recepten snip, Recepten struisvogel, Wild zwijn recepten