Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten haas > Gebakken hazenrug met gekonfijte rode ui

Recepten haas

Gebakken hazenrug met gekonfijte rode ui

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

2 hazenruggen, 1 tl zout, ½ tl peper, 1 el zonnebloemolie, ½ el roomboter, ½ tl steranijspoeder, 4 kleine rode uien, 1 el suiker, 3 dl rode wijn.

Bereiding

Benodigdheden: 1 schaal, 1 steelpan, 1 snijplank ,1 schaal, 1 braadslede, 1 koekenpan, 1 vleestang, 1 oven op 175 graden voorverwarmd.

Bestrooi de hazenruggen met de steranijspoeder, peper en zout. Laat enkele uren in de koelkast intrekken. Bak de hazenruggen vervolgens kort om en om in de olie tot ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de pan, leg ze in de braadslede en plaats 10 minuten in de oven. Haal ze vervolgens uit de oven, houd ze warm en bewaar de braadjus.

Voor de gekonfijte ui: karameliseer de suiker tot het mooi bruin is. Blus af met de rode wijn (gaat erg bruisen niet schrikken). Leg er de uitjes in en zorg dat ze onder de wijn zitten. Kook ze rustig 1 uur in, haal de uitjes uit de wijn en houd ze warm. Kook de rode wijn snel tot de helft in. Voeg na het braden de braadjus toe aan de ingekookte gekonfijte ui.

Leg de ruggen op een voorverwarmde schaal en giet er wat van de saus bij en schik de uitjes er mooi omheen.

Tip

Dit recept kan ook prima met tamme konijnenrug.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappels met spek en rozemarijn.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug