Recepten haas
Meer Recepten haas
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Het recept van Jan Willem de Jong
Haas in rode wijnsaus
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
1 haas met bloed, 200 g katenspek in dobbelsteentjes, 30 g bloem, 3 dl rode wijn, 2 tl tijm, 2 tl basilicum, wildkruiden, maïzena, zout en peper.
Bereiding
Vraag de poelier de haas in stukken te snijden en bestrooi de delen met wildkruiden. Bak het spek uit in een ovenschaal of braadslede en bak hierin de haas rondom bruin. Bestrooi het geheel met de bloem en voeg de wijn, de tijm en de basilicum toe. Plaats de slede in een voorverwarmde oven (175ºC), gedurende ± 10 minuten, daarna de oven op 120ºC, gedurende ± 80 minuten. Keer de haas regelmatig en bedruip met het braadvocht. Neem de haas uit de slede, voeg het bloed al roerende toe en kook dit even goed door. Bind eventueel bij met aangemengde maïzena en maak de saus op smaak met zout en peper.
Tip
Voeg bij het verse bloed een weinig azijn om het stollen tegen te gaan.
Serveertip
Haas in rode wijnsaus, gestoofde appeltjes, rode kool en gekookte aardappelen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl