Recepten haas
Meer Recepten haas
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Hazenpeper op Grootvaders wijze
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
1 haas met hart, lever en nieren, 3 dl rode wijn, 250 g spek in blokjes, 3 uien, 250 g boter of margarine, zout en peper.
Bereiding
Snijd de haas klein en bestrooi deze met zout en peper. Bak het spek uit in een pan en bak hierin de haas en de organen rondom bruin. Voeg de wijn, de gehakte uien en de boter toe en stoof dit ± 120-150 minuten, afhankelijk leeftijd van de haas. Het vlees moet gemakkelijk van het bot loslaten. Neem de haas uit de pan, haal het vlees van het bot en snijd dit klein. Leg het vlees terug en stoof dit nog enkele minuten. Maak de hazenpeper op smaak met zout en peper.
Tip
Vervang een gedeelte van de boter door olijfolie en gebruik de snelkookpan. Voeg 1 tl kruidnagelpoeder, ½ tl nootmuskaat en 2 laurierblaadjes toe.
Serveertip
Hazenpeper, appelmoes, rode kool en gekookte aardappelen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl