Recepten haas
Meer Recepten haas
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Pikante haas
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
1 haas in delen of 4 hazenbouten, 1 el pikante of scherpe paprikapoeder, 1 ui, 1 rode en groene paprika, 3 tomaten, 4 dl rode wijn, 5 el bloem, 100 g boter of margarine, wildkruiden en peper.
Bereiding
Bestrooi de haas met de paprikapoeder en wildkruiden. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de haas rondom bruin. Voeg vervolgens de gehakte ui, de paprika's in reepjes en de tomaten in vieren toe. Verwarm de inhoud van de pan en voeg dan de wijn toe. Sluit de pan en stoof het geheel ± 120 minuten. Bind bij met de aangemengde bloem en maak het gerecht op smaak af met peper.
Tip
Voeg bij het stoven 2 tl oregano of Italiaanse keukenkruiden toe en op het laatst een scheutje slagroom. Reken voor hazenbouten een totale bereidingstijd van ± 90 minuten, afhankelijk van leeftijd en gewicht van de hazendelen.
Serveertip
Pikante haas, gemengde koolsalade en gekookte rijst met maïs en doperwten.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl