Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.

Recepten hert

In dit overzicht vind u alle recepten hert. Deze recepten hert zijn zorgvuldig samengesteld met de poeliers in Nederland.


Er werden 28 recepten gevonden in de categorie recepten hert.

Carpaccio van hert met balsamico en uien

Recepten hert
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
4 hertencarpaccio gesneden door uw wildspecialist, 12 kleine zilveruitjes rauw, 1 flesje balsamicosiroop, ½ fles witte wijn, 3 el suiker, 1 tl tijm, 1 zakje luxe gemengde sla, 1 el gesneden dragon, 1 tomaat ontpit en in blokjes gesneden, 12 frambozen, 3 el Friese nagelkaas geraspt, 2 el luxe olijfolie, zeezout naar smaak, grof gemalen pepermelange naar smaak.

Carpaccio van hert met een peterselie-sinaasappelpesto

Recepten hert
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
4 hertencarpaccio gesneden door uw vakman, 1 sinaasappel, 1 bosje bladpeterselie, 1 el cashewnootjes, 1 el olijfolie, 1 teen knoflook geperst, 1 tl tijm, 1 zakje veldsla, 1 tomaat ontpit en in blokjes gesneden, 3 el ouwe Goudse kaas geraspt, 2 el luxe olijfolie, zeezout naar smaak, grof gemalen pepermelange naar smaak.

Carpaccio van hert met rode kool chutney

Recepten hert
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
4 hertencarpaccio gesneden door uw wildspecialist, 4 el kant en klare rode kool, 2 el rode wijnazijn, snufje kruidnagelpoeder, 1 el bruine suiker, ½ el appelstroop, 1 kropje rode sla, 1 kropje frisee sla, 2 el bieslook fijn gesneden, 2 el tijm, 2 el bladpeterselie fijn gehakt, luxe olijfolie naar smaak, zeezout naar smaak, grof gemalen pepermelange naar smaak.

Damhert tournedos met gelei van port en framboos

Recepten hert
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
4 damhert tournedos van elk 150 g, snuf peper, ½ tl zout, 1 el olijfolie, 2 dl port, 3 blaadjes gelatine, 4 verse frambozen.

Damhert tournedos met sesamolie en gember

Recepten hert
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
4 damhert tournedos van elk 150 g, snuf peper, 1 tl zout, ½ tl sesamolie, 1 el sojasaus, 2 tl gesnipperde gember op siroop, 1 el droge sherry, 1 teen knoflook geperst, 3 el zonnebloemolie, 2 el gesnipperde lente ui.

Damhertbiefstuk met pepersaus

Recepten hert
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
4 damhertbiefstuk à 150 g, 1 tl zout, ½ tl peper, 1 el olijfolie, 1 tl groene peperkorrels op sap, 1 teen knoflook doorgesneden, 3 el room, 3 el wildfond, 1 el cognac.

Damhertbiefstuk Rossini

Recepten hert
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
4 damhertbiefstukken van de bout, 4 plakken ganzenleverpaté, 2 dl goede bordeaux wijn, 2 dl wildfond, 1 el vleesjuspoeder, 1 el roomboter, 1 teen knoflook doormidden gesneden, 1 tl peper, ½ tl peper, paar druppels truffelolie.

Damherthaas gerookt en gegrild

Recepten hert
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
4 damherthaasjes van elk 150 g, snuf peper, ½ tl zout, 1 el olijfolie.

Damhertrug tournedos met walnoten en salie

Recepten hert
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
4 damhert tournedos van elk 150 g, 1 tl roomboter, snuf peper, 1 tl zout, 1 el walnoten, ½ bosje salie, 2 el witte wijn, 1 teen knoflook, 3 el olijfolie, 2 tl citroensap.

Edelhert haasbiefstuk met ganzenleverpaté en rode wijnsaus

Recepten hert
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
4 edelhert haasbiefstukjes van 150 g, 2 tl olijfolie, 4 plakjes ganzenleverpaté, 1 glas rode wijn, 1 dl wildfond, 2 el room, snuf peper, 1 tl zout.

Edelhert haasbiefstuk op Italiaanse wijze

Recepten hert
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
4 edelhert haasbiefstukjes van 150 g, 2 tl olijfolie, 2 tl roomboter, 1 tak rozemarijn, 1 tak tijm, 3 tenen knoflook gepeld, 1 glas rode wijn, 1 dl wildfond, 2 el room, 1 tl truffelpasta, snuf peper, ½ tl zout.

Edelhert haasbiefstuk van de grill

Recepten hert
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
4 edelhert haasbiefstukjes van 150 g, 1 dl rode wijn, 2 ansjovisfilets, 1 teen knoflook geperst, 1 tl tijm, 1 sjalotje gesnipperd, 1 tl suiker, 1 tl tomatenpuree, 2 tl olijfolie.

Gestoofd damhert met Guinness bier

Recepten hert
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
600 g damhertstoofvlees, 1 tl zout, ½ tl peper, 1 el bloem, 2 el boter, 1 flesje Guinness bier, 3 dl wildfond, 1 el rode wijnazijn, 1 el grove mosterd, 1 tl tijm, 1 tl salie, 2 kruidnagelen, 2 laurierblaadjes, 2 tl tomatenpuree, 1 ui gesnipperd, 2 el fijngesneden prei.

Gestoofd damhert op Indiase wijze

Recepten hert
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
600 g damhertstoofvlees, 1 tl zout, ½ tl peper, 1 el bloem, 2 el boter, 1 el rode wijnazijn, 2 tl kaneelpoeder, 1 tl sambal, 2 tl komijn, 2 tl gemberpoeder, 2 kruidnagelen, 2 laurierblaadjes, 2 tl tomatenpuree, 1 ui gesnipperd, 2 el fijngesneden prei, 1 el sultanarozijnen, ½ blik kokosroom, ½ l warm water.

Gestoofd damhert op Poolse wijze

Recepten hert
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
600 g damhertstoofvlees, 1 tl zout, ½ tl peper, 1 ½ el bloem, 2 el reuzel, 3 tl karweizaad, 1 ui gesnipperd, 1 dl witte wijnazijn, 250 g zuurkool, 100 g vers gesneden spitskool, 2 verse worsten, 200 g buikspek in plakjes gesneden met zwoerd, ½ l kippenbouillon.

Gevulde damhertbiefstuk

Recepten hert
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
600 g damhertbiefstuk aan 1 stuk, 2 ansjovisfilets, 2 tl mosterd, 100 g boursin, 1 el geroosterde hazelnoten fijn gehakt, 3 takjes basilicum fijn gesneden, 3 el wildfond, 1 tl grof geplette zwarte peper.

Gevulde damherthaas

Recepten hert
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
4 damherthaasjes van 150 g, snuf peper, ½ tl zout, 2 el olijfolie, 2 el roomkaas, 1 el bieslook, 1 teen knoflook geperst, 2 tl grove mosterd, 1 el gebakken spekblokjes.

Hertenbiefstuk met bospaddenstoelen

Recepten hert
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
4 hertenbiefstukjes, 2 el olie, 1 rode ui of 4 sjalotten, 250 g bospaddenstoelen, 2 tl escargotkruiden, 30 g boter of margarine, zout, peper, 2 dl slagroom en gepelde walnoten.

Hertenbiefstuk met mango-cranberrysaus

Recepten hert
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
4 hertenbiefstukjes, 4 pimentkorrels, 4 peperkorrels, 4 jeneverbessen, sap van 2 citroenen, ½ dl witte wijn, 3 el honing, 2 mangos, 4 el olie, 2 dl cranberrycompôte, 2 el gembersiroop, 25 g boter of margarine en zout.

Hertenbiefstuk van de barbecue

Recepten hert
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: 0-10 minuten
4 hertenbiefstukjes van 150 g, 1 dl rode wijn, 2 ansjovisfilets, 1 teentje knoflook geperst, 1 tl tijm, 1 sjalotje gesnipperd, 1 tl suiker, 1 tl tomatenpuree, 2 tl olijfolie.

Hertenbiefstukjes in roomsaus

Recepten hert
Hoofdgerecht
Snel klaar
Tijd: 0-10 minuten
4 hertenbiefstukjes, 2 dl slagroom, 50 g boter of margarine, zout en peper.

Hertengoulash

Recepten hert
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
600 g hertenpoulet, ½ l rode wijn, 2 uien, 2 goudrenetten, 1 tl laurierpoeder, 1 tl kruidnagelpoeder, 1 tl nootmuskaat, 1 tl kaneel, 1 el ketjap benteng manis, 1 tl hete paprikapoeder of Spaanse peper, 3 sneden ontbijtkoek, bloem, 3 el olijfolie, zout en peper.

Hertenkotelet met honingsaus

Recepten hert
Hoofdgerecht
Snel klaar
Tijd: 11-20 minuten
4 hertenkoteletjes, 3 el honing, 2 uien, 1 tl kerrie, 1 el citroensap, 2 tl tijm, 2 el maïzena, 2 dl appelsap of sherry, 50 g boter of margarine, wildkruiden, zout en peper.

Hertenstoofpot

Recepten hert
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
500 g hertenpoulet, 1 prei, 1 blikje tomatenpuree, 1 teentje knoflook, 2 dl rode wijn, 1 el citroensap of wijnazijn, 1 dl slagroom, peterselie, selderie, bieslook, 5 cm winterwortel, 1 el oregano of basilicum, 4 el allesbinder, 60 g boter of margarine, zout en peper.

Krokante damherthaas

Recepten hert
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 0-10 minuten
4 damherthaasjes van 150 g, snuf peper, ½ tl zout, 1 ei losgeklopt, 1 el bloem, 3 el paneermeel met 2 tl tijm erdoor, 3 el + 4 el zonnebloemolie
Terug 12Volgende

Andere categorieën

Anders, Kalkoenrecepten, Kiprecepten, Recepten bouillon-ragout, Recepten duif, Recepten eend, Recepten fazant, Recepten gans, Recepten haas, Recepten konijn, Recepten kwartel, Recepten met ei, Recepten parelhoen, Recepten patrijs, Recepten ree, Recepten snip, Recepten struisvogel, Wild zwijn recepten