Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten hert > Edelhert haasbiefstuk op Italiaanse wijze

Recepten hert

Edelhert haasbiefstuk op Italiaanse wijze

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 edelhert haasbiefstukjes van 150 g, 2 tl olijfolie, 2 tl roomboter, 1 tak rozemarijn, 1 tak tijm, 3 tenen knoflook gepeld, 1 glas rode wijn, 1 dl wildfond, 2 el room, 1 tl truffelpasta, snuf peper, ½ tl zout.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koksmes, 1 koekenpan, 1 vleestang, 1 oven op 80 graden voorverwarmd, 1 ovenschaal.
Peper en zout de biefstukjes en bak ze om en om mooi bruin in de olijfolie met roomboter, tijm, rozemarijn en knoflooktenen (inderdaad alles in de koekenpan dat geeft een heerlijke volle smaak). Bak ze onder voortdurend bedruipen aan elke kant 3 minuten. Haal de haasbiefstukjes uit de pan, leg ze in de ovenschaal en zet ze 5 minuten in de oven. Blus de koekenpan af met de rode wijn en wildfond kook tot de helft in en zeef de saus, spoel je pan om en giet de saus terug voeg daarna de room en truffelpasta toe. Haal de biefstukjes uit de oven en leg ze op de borden. Doe het braadsap dat is vrijgekomen bij de saus. Breng de saus eventueel nog verder op smaak met wat peper en zout. Giet de saus over de edelhert haasbiefstukjes.

Tip

Dit recept kan ook reebiefstukjes.

Serveertip

Lekker met een paddenstoelenrisotto.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug