Recepten hert
Meer Recepten hert
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Gestoofd damhert op Indiase wijze
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uurIngrediënten
600 g damhertstoofvlees, 1 tl zout, ½ tl peper, 1 el bloem, 2 el boter, 1 el rode wijnazijn, 2 tl kaneelpoeder, 1 tl sambal, 2 tl komijn, 2 tl gemberpoeder, 2 kruidnagelen, 2 laurierblaadjes, 2 tl tomatenpuree, 1 ui gesnipperd, 2 el fijngesneden prei, 1 el sultanarozijnen, ½ blik kokosroom, ½ l warm water.
Bereiding
Benodigdheden: 1 braadpan, 1 schuimspaan, 1 snijplank, 1 koksmesje, 1 steelpan, 1 vleestang, 1 vleesvork.
Bestrooi het damhertstoofvlees met peper, zout en bloem. Bak het vlees in de braadpan mooi bruin aan. Haal het vlees vervolgens uit de pan. Doe de uien, gember, sambal, komijn, kaneel, kruidnagel en laurierblad in de pan en bak aan. Voeg de tomatenpuree, de rozijnen, de kokosroom, het water en de azijn toe en breng aan de kook. Doe het gebakken stoofvlees terug in de pan en laat 50 minuten pruttelen. Voeg de prei 5 minuten voor het opdienen toe aan de saus. Voeg zo nodig nog wat peper en zout toe.
Tip
Probeer dit recept ook eens met gemsstoofvlees.
Serveertip
Heerlijk met warm naanbrood en gele rijst.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl