Recepten hert
Meer Recepten hert
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Gevulde damherthaas
Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
4 damherthaasjes van 150 g, snuf peper, ½ tl zout, 2 el olijfolie, 2 el roomkaas, 1 el bieslook, 1 teen knoflook geperst, 2 tl grove mosterd, 1 el gebakken spekblokjes.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 houten pollepel met een rond handvat, 1 koekenpan, 1 vleestang, enkele cocktailprikkers.
Meng de roomkaas met de mosterd, spekblokjes, bieslook en knoflook goed door elkaar. Neem een houten pollepel met een rond handvat en duw dat in de lengte richting van het haasje zodat er een tunnel ontstaat. Vul de tunnel met het mengsel en prik dicht met een cocktailprikker. Peper en zout de haasjes. Doe de olie in de koekenpan en bak de haasje in 4 minuten per kant mooi bruin. Haal uit de pan en laat ze enkele minuten rusten. Snij ze in tweeën en leg ze op een mooie schaal.
Tip
Voeg eens walnoten aan de vulling toe.
Serveertip
Lekker met een portsaus.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl