Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.

Recepten konijn

In dit overzicht vind u alle recepten konijn. Deze recepten konijn zijn zorgvuldig samengesteld met de poeliers in Nederland.


Er werden 45 recepten gevonden in de categorie recepten konijn.

Gebakken wilde konijnfilet

Recepten konijn
Voor- of tussengerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 0-10 minuten
8 wilde konijnfilets, snuf peper, 1 tl zout, 1 el roomboter, 2 tl salie.

Hongaarse konijnsoep

Recepten konijn
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
300-450 g tam konijn in kleine delen, 100 g vet spek, 2 uien, 1 winterwortel, ½ prei, 1¼ l water, 2 tl paprikapoeder (Edelsüß), ½ tl laurierpoeder, 6 zwarte peperkorrels, 4 jeneverbessen, 1 rode en groene paprika, 35 g bloem, ½ dl rode wijn, zout en peper.

Konijn in pruimensaus

Recepten konijn
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
Wild konijn in delen, 200 g gedroogde pruimen, ¼ l sinaasappel- of appelsap, 1 tl kruidnagelpoeder, 1 tl nootmuskaat, 1 tl gekneusde peperkorrels, 2 tl kaneel, 1 dl rode wijn, 1 bekertje crème fraîche, 50 g boter of margarine, zout en peper.

Konijn van de barbecue in bier

Recepten konijn
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: meer dan 2 uur
1 konijn (vraag aan de poelier om het konijn in delen te snijden te weten de voorpoten, de rug, de borst en de achterpoten), 1 fles donker bier, 1 laurier blad, 1 dl rode wijn azijn, 1 el bruine suiker, 1 el mosterd, 2 tl tomatenpuree, 2 el soya sauce, 1 tl zout, versgemalen peper naar smaak.

Konijnbouten in paprikaroomsaus

Recepten konijn
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
4 konijnbouten, ½ tl kruidnagelpoeder, ½ tl laurierpoeder, zout, peper, 60 g boter, 1 prei, 1 rode en groene paprika, 1 el honing en 1 bekertje crème fraiche.

Konijnbouten met abrikozen en rozijnen

Recepten konijn
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
4 wilde konijnbouten, 16 gedroogde abrikozen, 50 g rozijnen, 3 dl droge witte wijn, 3 el suiker, 1 tl gedroogde tijm, 75 g boter of margarine, 2 el maïzena, zout en peper.

Konijnenrug met mosterd

Recepten konijn
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
2 tam konijnenruggen, peper, zout, 200 g boter, flesje donkerbruin bier, kippenbouillon, mosterd, gehakte peterselie, paneermeel, 1 el fijngesneden bieslook.

Konijnenrugfilet (tam) met paddenstoelen

Recepten konijn
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 0-10 minuten
600 g konijnenrugfilet, 1 tl roomboter, snuf peper, 1 tl zout, 1 bakje bospaddenstoelen, 1 dl wildfond, 1 dl witte wijn, 1 el witte balsamico azijn, 2 tl salie fijngehakt, 1 teen knoflook.

Konijnpâté uit de magnetron (1½ liter)

Recepten konijn
Lunchgerecht
Snel klaar
Tijd: 21-30 minuten
300 g gaar konijnvlees, 10 g boter, 1 ui, 100 g geblancheerde kippenlevers, 200 g verse paprika, 2 el peterselie, 3 eieren, 2 el hotketchup of tomatenketchup en sambal oelek, 1 el paneermeel, 1 tl worcestershiresauce, 1 el mosterd en peper.

Konijnragoût

Recepten konijn
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
konijnrugstuk, 1 bouillontablet voor ½ l bouillon, 2 uien, 1 kleine winterwortel, selderie, ½ tl peper, ½ tl kruidnagelpoeder, ½ tl laurierpoeder, 30 g boter, 30 g bloem, 1 el citroensap, 2 eidooiers, ½ dl slagroom, zout en peper.

Konijnstoofschotel

Recepten konijn
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
1 groot wild konijn in delen, peper, zout, 100 g boter, 2 kleingesneden uien, 1 tl suiker, 4 kruidnagelen, stukje pijpkaneel, 1 tl nootmuskaat, 2 el azijn, 1½ dl rode wijn, 100 g rozijnen, 3 el bloem.

Tam konijn - standaardrecept

Recepten konijn
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
tam konijn in delen, zout, peper en 50 g boter of margarine.

Tam konijn uit Italië

Recepten konijn
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
tam konijn in delen, zout, peper, 2 el olijfolie, 25 g boter, 2 uien, 4 vleestomaten of 2 dl gezeefde tomaten, 1 el oregano, 1 dl rode wijn, 1 tl tijm en 2 el bloem.

Tam konijnbout - standaardrecept

Recepten konijn
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
4 konijnbouten, 2 tl tijm, zout, peper, 60 g boter en 1 dl donker bier of 1 dl rode wijn.

Tam konijnfilet - standaardrecept

Recepten konijn
Hoofdgerecht
Snel klaar
Tijd: 0-10 minuten
4 tamme konijnfilets, konijnkruiden, 30 g boter, 1 el olie en 1½ dl slagroom.

Tam konijnrugstuk - standaardrecept

Recepten konijn
Hoofdgerecht
Snel klaar
Tijd: 0-10 minuten
tam konijnrugstuk, konijnkruiden, 35 g boter, 1 dl rode wijn en 1 dl slagroom.

Tam konijnsaté met pindasaus

Recepten konijn
Hoofdgerecht
Snel klaar
Tijd: 11-20 minuten
400 g konijnfilets, konijnkruiden, 1 el olie, pindasaus en gehakte noten.

Tam konijnvoorpoot - standaardrecept

Recepten konijn
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
4-6 konijnpoten, konijnkruiden, 50 g boter, 1 dl rode wijn of 1 dl kriekbier.

Tamme konijnenbout met kriekbier

Recepten konijn
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
4 tamme konijnenbouten, 1 tl zout, ½ tl peper, 1 el bloem, 2 el boter, 1 flesje kriekbier, 3 dl wildfond, 1 el rode wijnazijn, 1 el grove mosterd, 1 tl tijm, 1 tl salie, 2 kruidnagelen, 2 laurierblaadjes, 2 tl tomatenpuree, 1 ui gesnipperd, 2 klein potje kersen op siroop, 2 el fijngesneden prei, 2 tl suiker.

Tamme konijnenbout met saké

Recepten konijn
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
4 tamme konijnenbouten, 1 tl zout, ½ tl peper, 1 el bloem, 2 el zonnebloemolie, 3 dl Saké, 1 dl mirin, 2 dl sojasaus, 3 el misopasta, 2 dl slappe kippenbouillon, 3 el gembersnippers op siroop, 1 klein blikje tomatenpuree, 2 el fijngesneden prei, eventueel een beetje aardappelzetmeel.

Tamme konijnenbout op zijn Italiaans

Recepten konijn
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
4 tamme konijnenbouten, 1 tl zout, ½ tl peper, 1 el bloem, 2 el boter, 3 dl witte Italiaanse wijn, 3 dl wildfond, 1 el witte balsamico azijn, 1 el grove mosterd, 1 tl tijm, 1 tl salie, 2 kruidnagelen, 2 laurierblaadjes, 1 ui gesnipperd, 1 bakje bospaddenstoelen, 2 el fijngesneden basilicum, 2 tl truffelpasta.

Tamme konijnenrug met kokoscurry

Recepten konijn
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
4 tamme konijnenruggen, 1tl zonnebloemolie, snuf peper, 1 tl zout, 1 teen knoflook geperst, ½ el Surinaamse kerriepoeder, 1 dl mangosap, 4 el mangoblokjes vers of uit blik, 1 dl kokosroom, 2 el fijngesneden lente ui.

Tamme konijnenrug op Griekse wijze

Recepten konijn
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
4 tamme konijnenruggen, 2 el spekblokjes, 3 tl paprikapoeder pikant, 3 tl knoflookpoeder, 2 tl komijnpoeder, 2 tl kaneelpoeder, 6 tomaten in blokjes gesneden, 1 gesnipperd ui, 3 tl oregano, 2 tl zout, 1 tl zwarte peper, 2 glazen Griekse rode wijn, 1 glas sinaasappelsap, 2 el zwarte olijven, 2 el geroosterde amandelen, 4 el olijfolie, 1 el verse munt blaadjes fijngehakt.

Tamme konijnenrugfilet met gember en vijgen

Recepten konijn
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
600 g tamme konijnenrugfilet, 1 tl roomboter, snuf peper, 1 tl zout, 1 el gemberstukjes op siroop, 4 vijgen gewassen en in vieren gesneden, 1 dl wildfond, 1 dl rode wijn, 2 el balsamico azijn, 4 takjes basilicum fijngehakt, 1 teen knoflook, 3 el olijfolie.

Tamme konijnfilets met pruimen en gember

Recepten konijn
Hoofdgerecht
Snel klaar
Tijd: 0-10 minuten
4 tamme konijnfilets, zout, peper, 40 g boter, 1 ui of 2 sjalotjes, 1 pijpje bier, 100 g gewelde pruimen of pruneaux, 2 el gehakte gember en 1 dl crème fraîche.
Terug 12Volgende

Andere categorieën

Anders, Kalkoenrecepten, Kiprecepten, Recepten bouillon-ragout, Recepten duif, Recepten eend, Recepten fazant, Recepten gans, Recepten haas, Recepten hert, Recepten kwartel, Recepten met ei, Recepten parelhoen, Recepten patrijs, Recepten ree, Recepten snip, Recepten struisvogel, Wild zwijn recepten