Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten konijn > Konijn van de barbecue in bier

Recepten konijn

Konijn van de barbecue in bier

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

1 konijn (vraag aan de poelier om het konijn in delen te snijden te weten de voorpoten, de rug, de borst en de achterpoten), 1 fles donker bier, 1 laurier blad, 1 dl rode wijn azijn, 1 el bruine suiker, 1 el mosterd, 2 tl tomatenpuree, 2 el soya sauce, 1 tl zout, versgemalen peper naar smaak.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 mengkom, 1 garde, 1 braadpan, 1 barbecuetang, 1 barbecue matig tot heet.

Meng alle ingrediënten en laat de konijndelen er 1 dag in marineren, draai de konijndelen af en toe om. Breng alles in een braadpan aan de kook en laat 1½ uur met de deksel erop stoven. Haal de konijndelen uit de pan als ze gaar zijn en laat ze afkoelen, kook de marinade intussen tot een stroop in. Grill de konijndelen om en om in 8 - 9 minuten op een matig hete barbecue. Bestrijk ze regelmatig met de ingekookte marinade.

Tip

Probeer ook eens met wild konijn of haas.

Serveertip

Serveer er een gepofte aardappel met kruidenboter bij. Dranktip: een lekker koud donker biertje.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Bron: www.poelier.nl

Terug