Recepten konijn
Meer Recepten konijn
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Tam konijnrugstuk - standaardrecept
Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minutenIngrediënten
tam konijnrugstuk, konijnkruiden, 35 g boter, 1 dl rode wijn en 1 dl slagroom.
Bereiding
Vraag de poelier van het rugstuk de filets te snijden. Bestrooi deze met de kruiden. Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de filets aan beide zijden bruin. Reken per kant 2-4 minuten, afhankelijk van de dikte. Neem de filets uit de pan en houd ze warm (aluminiumfolie). Blus de bakboter met de wijn en de room. Kook dit al roerende in en maak de saus op smaak af met zout en peper.
Tip
Voeg oesterzwammen in plakjes toe aan de bakboter.
Serveertip
Konijn met gegratineerde bloemkool en aardappelsoesjes.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl