Recepten konijn
Meer Recepten konijn
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Wild konijn met bier
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uurIngrediënten
1 wild konijn, ½ l bier, 4 uien, 250 g champignons, 4 laurierblaadjes of laurierpoeder, 1 takje verse tijm of 2 tl gedroogde tijm, 1 dl slagroom, 4 el bloem, 75 g boter of margarine, zout en peper.
Bereiding
Vraag de poelier of hij het konijn wil verdelen. Wentel de konijndelen in een mengsel van de bloem, zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de konijndelen rondom bruin. Neem de delen uit de pan en houd ze warm. Fruit de kleingesneden uien in de bakboter en voeg de tijm en de laurier toe. Leg daarop de konijndelen en giet het bier in de pan. Sluit de pan en laat het geheel ± 40 minuten sudderen. Voeg dan de verkleinde champignons toe en laat het vocht (zonder deksel) inkoken, gedurende ± 10 minuten. Voeg de room al roerende toe en verwarm dit nog ± 5 minuten. Maak de konijnschotel op smaak af met zout en peper.
Tip
Gebruik peper uit de molen en garneer het gerecht met fijngeknipte peterselie.
Serveertip
Wild konijn met bier, gekookte broccoli, tutti frutti en gekookte krieltjes.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl