Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten kwartel > Gebraden hele kwartel

Recepten kwartel

Gebraden hele kwartel

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 hele kwartels, 1 tl zout, ½ tl witte peper, 1 sjalot gesnipperd, 1 teen knoflook geperst, 1 stengel bleekselderij gesneden, ½ wortel gesneden, 1 el spekblokjes, 1 laurierblad, 4 bospaddenstoelen fijngehakt, 1 tl tijm, 1 klontje boter, ½ glas witte wijn, 2 el room.

Bereiding

Benodigdheden: 1 koksmes, 1 snijplank, 1 braadslede, 1 mengkom, 1 braadpan.

Smelt de boter in de braadpan. Peper en zout de kwartels. Kleur de kwartels in enkele minuten om en om tot ze mooi bruin zijn in de braadpan. Haal de kwartels uit de pan. Voeg vervolgens de spekblokjes, bospaddenstoelen, knoflook, sjalot, wortel, bleekselderij, tijm en het laurierblad toe en braad het geheel aan. Temper het vuur en leg de kwartels boven op het mengsel, met de deksel schuin op de pan. Braad onder regelmatig draaien en bedruipen de kwartels in 15 minuten heerlijk gaar. Haal na de braadtijd de kwartels uit de pan. Voeg de wijn toe aan het overgebleven mengsel in de pan, kook in en voeg de room toe en kook deze nog even kort mee

Tip

Een paar druppels truffelolie geeft het gerecht een bijzondere smaak.

Serveertip

Lekker met verse aardappel-knolselderijpuree.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug