Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten kwartel > Gebraden kwartelboutjes en kwartelfilets met bospaddenstoelen

Recepten kwartel

Gebraden kwartelboutjes en kwartelfilets met bospaddenstoelen

Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

Voor 4 personen kwartelfilets en kwartelboutjes, 2 tl zout, 1 tl peper, 1 tl salie, 1 el olijfolie, 1 sjalotje gesnipperd, 1 bakje bospaddenstoelen schoon en grof gesneden, 1 el cognac, 2 el room.

Bereiding

Benodigdheden: 1 braadpan, 1 snijplank, 1 koksmes, 1 schuimspaan en 1 vleesvork.

Bestrooi de kwartelfilets en de kwartelboutjes met peper, zout en salie. Verwarm de braadpan met de olijfolie en braad alle stukjes kwartelvlees mooi goudbruin aan. Haal na 5 minuten het vlees uit de pan. Voeg het gesnipperde sjalotje en bospaddenstoelen toe en bak lekker dit aan. Zet het vuur laag en blus het mengsel voorzichtig af met de cognac. Voeg de room toe en leg de boutjes en filets er boven op en kook nog 5 minuten door.

Tip

Voeg een scheutje Pernod bij de saus.

Serveertip

Stamppotje met zuurkool.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug