Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten kwartel > Gekonfijte kwartelpootjes

Recepten kwartel

Gekonfijte kwartelpootjes

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

16 kwartelboutjes, 4 tl zout, 1 tl peper, 2 tl rozemarijn, 4 teentjes knoflook geperst, 2 laurierblaadjes, ongeveer 1 kg ganzenvet.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 braadpan, 1 schaal, 1 vleesvork, 1 rol plasticfolie, 1 schuimspaan, 1 koekenpan, 1 schaal om te druipen.

Bestrooi de kwartelboutjes (pekelen) royaal met zout, peper, knoflook en rozemarijn. Leg ze in de schaal, dek deze af met plasticfolie en laat de boutjes 24 uur in de koelkast pekelen. Verwarm het ganzenvet tot 80 graden en dompel de boutjes in het vet onder. Laat de kwartelboutjes ongeveer 1,5 uur langzaam op 80 graden garen. Haal ze met de schuimspaan uit het vet en laat afdruipen. Bak ze vervolgens, beide zijden, in de koekenpan heerlijk krokant aan.

Tip

Onder het vet blijven de kwartelboutjes in de koelkast maanden goed.

Serveertip

Lekker met een Caesar salade.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug