Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten kwartel > Gevulde kwartel met hazelnoot en sinaasappel

Recepten kwartel

Gevulde kwartel met hazelnoot en sinaasappel

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4 hele kwartels, 1 tl zout, ½ tl witte peper, 1 ons fijn gehakte kalfsgehakt, 4 ontpitte pruimen, 1 el hazelnoten fijngehakt, 1 tl tijm, ½ ei losgeklopt, 1 el room, de schil van 1 sinaasappel geraspt, de sinaasappelpartjes van de geraspte sinaasappel, 100 g gesmolten boter.

Bereiding

Benodigdheden: 1 koksmes, 1 snijplank, 1 braadslede, 1 mengkom, 1 oven voorverwarmd op 150 graden, aluminiumfolie.

Meng het kalfsgehakt met de hazelnoten, de room, het losgeklopte ei, de pruimen, de sinaasappelrasp, met wat zout en peper en de tijm. Vul de kwartels met het mengsel. Leg ze vervolgens in de braadslede en giet de gesmolten boter er overheen. Bestrooi de kwartels met de resterende peper en zout. Zet de braadslede met de kwartels 30 minuten in de voorverwarmde oven. Voeg 5 minuten voor het eind de sinaasappelpartjes toe aan het braadvocht. Haal de kwartels uit de oven en laat ze nog 10 minuten rusten onder een vel aluminiumfolie.

Tip

Blus de kwartels op het laatst af met een scheut Pedro Xeminez sherry en 1 tl suiker.

Serveertip

Smaakt goed met couscous.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug