Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten kwartel > Gevulde kwartel (ontbeend)

Recepten kwartel

Gevulde kwartel (ontbeend)

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4 hele kwartels ontbeend, 1 tl zout, ½ tl witte peper, 100 g fijn gehakte kalfsgehakt, 100 g gehakte kalfslever, 1 tl tijm, 1 tl cognac, ½ ei losgeklopt, 1 el room, geraspte schil van 1 citroen, 100 g gesmolten boter.

Bereiding

Benodigdheden: 1 koksmes, 1 snijplank, 1 braadslede, 1 mengkom, 1 vleesvork, 1 oven voorverwarmd op 150 graden, cocktailprikkers.

Meng het kalfsgehakt met de kalfslever, de room, het losgeklopte ei, de cognac met wat zout en peper en de tijm. Vul de kwartels met het mengsel, vouw ze dicht en zet vast met cocktailprikkers. Leg ze in de braadslede en giet de gesmolten boter er overheen. Bestrooi de kwartels met de resterende peper en zout. Zet de braadslede met de kwartels 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de kwartels uit de oven en laat ze nog 10 minuten rusten onder een vel aluminiumfolie.

Tip

Vraag de wildspecialist om de kwartels te ontbenen.

Serveertip

Serveer er een bospaddenstoelen risotto bij.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug