Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten kwartel > Gevulde kwartels

Recepten kwartel

Gevulde kwartels

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 kwartels, 4 pruimen fijngesneden, 100 g geitenkaas, snufje tijm, 8 walnoten, 1 el spekblokjes, 1 tl zout, een snuf peper, 1 el olijfolie.

Bereiding

Benodigdheden: 1 barbecue matig tot heet, 1 barbecuetang, 1 snijplank, 1 koksmes, 4 vellen aluminiumfolie.

Bak de spekblokjes met tijm en voeg daar de geitenkaas, de walnoten en pruimen aan toe, zet direct daarna uit. Laat het mengsel afkoelen en vul de kwartels met het mengsel. Smeer de kwartels in met olijfolie, peper en zout en vouw ze in de aluminiumfolie. Leg ze 8 minuten op een hete barbeque. Haal ze vervolgens uit de folie en grill ze nog 4 tot 6 minuten goudbruin.

Tip

Vraag aan de poelier of hij de kwartels open snijdt.

Serveertip

Serveer er een lekkere risotto op kalfsbouillon basis bij. Wijntip: een heerlijke Sauvignon Blanc uit de Bordeaux streek.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Bron: www.poelier.nl

Terug