Recepten kwartel
Meer Recepten kwartel
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Gevulde kwartels
Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
4 kwartels, 4 pruimen fijngesneden, 100 g geitenkaas, snufje tijm, 8 walnoten, 1 el spekblokjes, 1 tl zout, een snuf peper, 1 el olijfolie.
Bereiding
Benodigdheden: 1 barbecue matig tot heet, 1 barbecuetang, 1 snijplank, 1 koksmes, 4 vellen aluminiumfolie.
Bak de spekblokjes met tijm en voeg daar de geitenkaas, de walnoten en pruimen aan toe, zet direct daarna uit. Laat het mengsel afkoelen en vul de kwartels met het mengsel. Smeer de kwartels in met olijfolie, peper en zout en vouw ze in de aluminiumfolie. Leg ze 8 minuten op een hete barbeque. Haal ze vervolgens uit de folie en grill ze nog 4 tot 6 minuten goudbruin.
Tip
Vraag aan de poelier of hij de kwartels open snijdt.
Serveertip
Serveer er een lekkere risotto op kalfsbouillon basis bij. Wijntip: een heerlijke Sauvignon Blanc uit de Bordeaux streek.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)
Bron: www.poelier.nl