Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten kwartel > Kwartel op Japanse wijze

Recepten kwartel

Kwartel op Japanse wijze

Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

4 ontbeende kwartels (vraag aan de wildspecialist), 1 tl zout, 1 tl peper, 1 tl gemberpoeder, 1 ei losgeklopt, 1 el bloem, 4 el Panko (Japans broodkruim verkrijgbaar bij de Toko), 4 el zonnebloemolie, 2 stengels bosui in ringen gesneden, 1 dl Japanse sojasaus.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 3 schalen, 1 braadslede, 1 koekenpan, 1 vleesvork, 1 schuimspaan, 1 oven voorverwarmd op 150 graden.

Zet drie schalen klaar, één met bloem, één met ei en één met de Panko. Leg de uitgebeende kwartels open op de snijplank. Bestrooi ze met peper, zout en gemberpoeder. Haal ze vervolgens door de schalen met bloem, ei en dan de Panko. Bak ze om en om in de hete zonnebloemolie mooi bruin. Haal de kwartels uit de pan, laat ze even uitlekken en leg ze in de braadslede. Zet ze in de braadslede nog een minuut of 7 in de oven. Bestrooi met de fijngesneden bosui en serveer de kwartels met sojasaus.

Tip

Bestrooi de kwartels met Cayennepeper voor een pikante smaak.

Serveertip

Lekker met mihoen met verse groenten.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug