Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten kwartel > Kwartels in rode wijnsaus

Recepten kwartel

Kwartels in rode wijnsaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4-8 kwartels, zout, peper, 50 g boter, 1 ui, 1 teentje knoflook, 35 g bloem, 3 dl rode wijn, 1 el kappertjes, 1 dl slagroom en allesbinder.

Bereiding

Bestrooi de kwartels met zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kwartels rondom bruin. Neem ze uit de pan en houd de kwartels warm. Fruit de gehakte ui met de kleingesneden knoflook in de bakboter en voeg de bloem toe. Roer dit door elkaar. Giet de wijn, scheutje voor scheutje in de pan en breng het geheel al roerende aan de kook. Leg de kwartels terug en stoof het geheel gedurende 25 minuten. Voeg de kappertjes en de room al roerende toe. Bind met allesbinder en verwarm het gerecht nog 5 minuten.

Tip

Voeg tijm toe.

Serveertip

Kwartels met gegratineerde witlof/aardappelpureeschotel.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug