Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten kwartel > Kwartels - standaardrecept

Recepten kwartel

Kwartels - standaardrecept

Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

4-8 kwartels, peper, 4-8 lapjes vet spek, cocktailprikkers of keukendraad en 50-60 g boter.

Bereiding

Bestrooi de kwartels met peper en bedek het borstgedeelte met het spek. Steek dit vast met cocktailprikkers of gebruik keukendraad. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kwartels rondom bruin. Plaats de deksel schuin en braad het geheel gedurende 20-25 minuten. Voeg zonodig een scheutje water of bouillon toe bij het braden en keer de kwartels regelmatig.

Tip

Gebruik mager rookspek of reepjes katenspek.

Serveertip

Kwartels met zuurkoolschotel uit de oven met gewelde pruimen en aardappelpuree.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug