Recepten kwartel
Meer Recepten kwartel
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kwartels uit de hapjespan
Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
8 kwartels, 2 uien of 4 sjalotjes, 60 g boter of margarine, paprikapoeder, zout en peper.
Bereiding
Bestrooi de kwartels met paprikapoeder, zout en peper. Verwarm de boter in een hapjespan en bak hierin de kwartels rondom bruin. Voeg de gehakte uien toe en braad de kwartels met de deksel schuin op de pan, gedurende ± 25 minuten. Voeg eventueel wat water of bouillon toe bij het braden.
Tip
Bedek de borst met vetspek.
Serveertip
Gebraden kwartel met zuurkoolschotel uit de oven, gewelde pruimen en aardappelpuree.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl