Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten kwartel > Kwartels uit de hapjespan

Recepten kwartel

Kwartels uit de hapjespan

Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

8 kwartels, 2 uien of 4 sjalotjes, 60 g boter of margarine, paprikapoeder, zout en peper.

Bereiding

Bestrooi de kwartels met paprikapoeder, zout en peper. Verwarm de boter in een hapjespan en bak hierin de kwartels rondom bruin. Voeg de gehakte uien toe en braad de kwartels met de deksel schuin op de pan, gedurende ± 25 minuten. Voeg eventueel wat water of bouillon toe bij het braden.

Tip

Bedek de borst met vetspek.

Serveertip

Gebraden kwartel met zuurkoolschotel uit de oven, gewelde pruimen en aardappelpuree.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug