Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten kwartel > Luxe hele gevulde kwartel

Recepten kwartel

Luxe hele gevulde kwartel

Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

4 hele kwartels, 1 tl zout, ½ tl witte peper, 100 g ganzenlever, 100 g fijn gehakte kalfsgehakt, 4 morilles fijngehakt, 1 tl tijm, ½ ei losgeklopt, 1 el room, 100 g gesmolten boter.

Bereiding

Benodigdheden: 1 koksmes, 1 snijplank, 1 braadslede, 1 mengkom, 1 oven voorverwarmd op 175 graden, aluminiumfolie.

Meng het kalfsgehakt met de morilles, de room, het losgeklopte ei, de in blokjes gesneden ganzenlever, tijm en een snuf peper en zout. Vul de kwartels met het mengsel. Leg ze vervolgens in de braadslede en giet er de gesmolten boter overheen. Bestrooi de kwartels met peper en zout. Zet ze 10 minuten in de voorverwarmde oven, daarna ongeveer 15 minuten op 125 graden. Haal de kwartels uit de oven en laat nog 10 minuten rusten onder een vel aluminiumfolie.

Tip

Bestrijk, na het braden, de kwartels met ingedikt balsamico glazuur.

Serveertip

Lekker met verse aardappelpuree en morillesaus.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug