Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten kwartel > Thaise salade met gekonfijte kwartelboutjes

Recepten kwartel

Thaise salade met gekonfijte kwartelboutjes

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

16 kwartelboutjes, 1 tl zeezout, 1 knoflookteen geperst, 1 tl Thaise gele currypasta, snufje suiker, 1 tl gember vers geraspt, 1 fles zonnebloemolie, 1 bakje taugé, 2 el fijngesneden prei, 2 el fijngesneden wortel, 2 el fijngesneden witte kool, 4 el Thaise vissaus, 2 el verse pindaâ

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 hapjespan, 1 koksmes, 1 tl, 1 el, 1 slacentrifuge, 1 thermometer, 1 schaal, 4 borden.

Leg de kwartelbouten in een royale schaal, smeer ze in met de Thaise curry, de gember, de suiker, het zout en de knoflook in laat de bouten enkele uren afgedekt in de koelkast staan. Leg de boutjes in de hapjespan. Giet de zonnebloemolie over de boutjes tot ze goed onder de olie staan. Zet de pan op het fornuis laat de olie op matige vuur tot 80 graden komen, controleer dit met de thermometer. Houd de temperatuur op 80 graden voor ongeveer 90 -120 minuten. Het vlees mag net niet van het bot vallen. Haal de bouten vervolgens uit de olie en houd ze warm. (Gooi de olie niet weg, gekoeld kun je de olie voor konfijten of bakken en braden nog drie keer gebruiken.) Was en centrifugeer de taugé, wortel, prei en witte kool en leg ze samen in een schaal. Voeg de Thaise vissaus toe samen met de koriander, de zonnebloemolie (2 el) en het citroensap. Meng de ingrediënten goed door breng op smaak met peper en zout. Leg een paar mooie plukken op de borden. Leg daar hier de boutjes op en bestrooi met de pinda’s. Serveer er kroepoek bij.

Tip

Ook lekker met wilde eendenboutjes.

Serveertip

Lekker met gebakken rijst.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug