Recepten met ei
Meer Recepten met ei
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Ontbijtei met toast
Lunchgerecht bereidingstijd 0-10 minutenIngrediënten
4 eieren, eierprikker, water, toast, roomboter, zout en peper.
Bereiding
Neem de eieren uit het doosje in de koelkast. Maak met een eierprikker een gaatje aan de stompe kant van het ei. Aan die kant bevindt zich de luchtkamer en daardoor zal het ei niet barsten tijdens het koken. Breng ruim water in een pan aan de kook en leg hierin voorzichtig de eieren. Reken de kooktijd vanaf het moment dat het water kookt. Voor een zachtgekookt ei (dooier zacht en wit gestold) 3-5 minuten, afhankelijk van de grootte. Reken voor een hardgekookt ei ± 10 minuten kooktijd. Spoel de eieren na het koken direct af met koud water om het pellen te vergemakkelijken.
Serveertip
Lekker met verse toast en boterkrullen, zout en peper.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl