Recepten parelhoen
Meer Recepten parelhoen
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Parelhoenbout in tomatensaus
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
4 parelhoenbouten, kipkruiden, 30 g boter, 1 el olie, 4 tomaten, 2 tl oregano, 1 dl tomatenketchup, 1 dl bouillon, allesbinder, zout en peper.
Bereiding
Bestrooi de parelhoenbouten met kipkruiden. Verwarm de boter met de olie in een braadpan en bak hierin de bouten rondom bruin. Voeg de ontvelde tomaten in partjes, de oregano, de ketchup en de bouillon toe en sluit de pan. Stoof het geheel gedurende 35 minuten. Bind het stoofvocht met de allesbinder en maak dit op smaak af met zout en peper.
Tip
Bestrijk de bouten vóór het braden met piccalilly.
Serveertip
Parelhoen in tomatensaus, gekookte pasta en tomatensalade met olijven en Feta kaas.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl