Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Parelhoenfilets met perzik en walnoten

Recepten parelhoen

Parelhoenfilets met perzik en walnoten

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

500 g parelhoenfilets, kip- of kalkoenkruiden, 2 el olie, 3 bosuitjes, 1 l blik perzikschijfjes, 1 dl crème fraîche en 3 el gehalveerde walnoten.

Bereiding

Snijd de parelhoenfilets in reepjes en bestrooi deze met de kruiden. Verhit de olie in een wok en bak hierin de filets rondom bruin. Voeg de kleingesneden uitjes toe en fruit deze mee. Voeg dan de uitgelekte perzikschijfjes en de crème fraîche toe en verwarm dit gedurende ± 10 minuten. Bestrooi het gerecht met de noten.

Tip

Buiten snel wokken op de wokbrander.

Serveertip

Parelhoen met gekookte witte en wilde rijst en gestoofde kouseband met geraspte kokos.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug