Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Parelhoenvenkelschotel uit de Römertopf

Recepten parelhoen

Parelhoenvenkelschotel uit de Römertopf

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

parelhoen, 2 venkelknollen met groen, zout, peper, 5 reepjes katenspek, cocktailprikkers of keukendraad, 35 g boter, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1½ dl sherry, 1 zakje witte saus, 1½ dl slagroom en versgemalen peper.

Bereiding

Zet de Römertopf 10 minuten onder ruim water. Snijd de venkelknollen in reepjes en bewaar het groen. Kook de venkel in weinig water gedurende 10 minuten, laat dit uitlekken en bewaar het kookvocht. Bestrooi het parelhoen aan binnen- en buitenzijde met zout en peper. Steek het spek aan de borstzijde vast met cocktailprikkers. Verdeel de boter in klontjes over de bodem van de Römertopf en leg hierop de gehakte ui, de kleingesneden knoflook, de venkelreepjes en het parelhoen. Besprenkel deze met de sherry en sluit de Römertopf. Plaats deze in een koude oven (220ºC - gasstand 5), gedurende 90 tot 110 minuten. Bereid de saus in een pan volgens de gebruiksaanwijzing, maar gebruik het venkelkooknat en de room. Controleer of het parelhoen gaar is en voeg dan de saus toe aan de Römertopf. Verwarm het geheel nog 10 minuten in de oven.

Tip

Bereid parelhoen een dag van tevoren in de Römertopf en verwarm het geheel op het laatst in de saus.

Serveertip

Parelhoenvenkelschotel met wortelsalade en aardappelpuree uit de oven.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug