Recepten ree
Meer Recepten ree
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Reebout met roomsaus
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uurIngrediënten
1 reebout, 100 g rookspek in blokjes, 100 g boter, 250 g sjalotjes, zout, peper, 1 winterwortel, 1 stengel bleekselderij, 2 dl wildbouillon, 2 dl slagroom en bloem.
Bereiding
Bak het spek uit in een braadpan. Voeg de boter toe en fruit hierin de gehakte sjalotjes. Bestrooi de reebout met zout en peper en bak deze rondom bruin in de pan. Voeg de wortel in kleine blokjes, de bleekselderij in dunne ringen en de bouillon toe. Sluit de pan en stoof het geheel gedurende 1½ uur. Giet de room in de pan en verwarm dit nog 10 minuten. Maak de saus op smaak af met peper. Bind eventueel bij met aangemengde bloem.
Serveertip
Serveer hierbij een warme bonenschotel van rode kidney- en witte bonen, bestrooid met gehakte peterselie en witlofsalade.
Als nagerecht: vanillepudding met bessensaus.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl