Recepten struisvogel
Meer Recepten struisvogel
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Salade met gerookte struisvogelfilet en gegrilde ananas
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
300 g gerookte struisvogelfilet dun gesneden, 2 plakken uit een blik hele ananasschijven, 1 tl citroensap, 1 snufje kaneelpoeder, 2 el mayonaise, 1 el yoghurt, 1 tl grove mosterd, 1 el gedroogde tomaatjes grof gehakt, 2 el Griekse zwarte olijven, 1 el pijnboompitjes, peper naar smaak, zout naar smaak, 1 klein zakje mesclun salade.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koksmes, 1 grillpan, 1 el, 1 tl, 1 mengkom, 4 borden, 1 klein schaaltje.
Gril de plakken ananas om en om in de grillpan tot ze een mooi bruine ruit hebben. Leg ze apart en laat ze afkoelen. Snij ze nadat ze zijn afgekoeld in vieren. Maak nu eerst de dressing: Doe de mayonaise, yoghurt en grove mosterd met het citroensap in de mengkom en meng goed door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en zet apart. Leg de dun gesneden en gerookte struisvogelfilet op de borden en bestrooi de filet met een klein beetje kaneelpoeder. Leg hier vervolgens een bol mesclun sla op. Verdeel er de zwarte olijven en ananas over de borden en garneer de borden met de pijnboompitjes en gedroogde tomaatjes. Dresseer een beetje de dressing op de borden en serveer de rest apart in een klein schaaltje.
Tip
Smeer de struisvogelfilet in met Raz al Hanout (Noord Afrikaanse all spice mengsel) voor meer smaak.
Serveertip
Lekker met een koude aardappelsalade.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl