Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten

Recepten

Woord

Dier

Soort

Bereidingstijd

Menugang




Zoekresultaten

Uw zoekopdracht leverde 403 resultaten op.

Hertenbiefstuk met mango-cranberrysaus

Recepten hert
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
4 hertenbiefstukjes, 4 pimentkorrels, 4 peperkorrels, 4 jeneverbessen, sap van 2 citroenen, ½ dl witte wijn, 3 el honing, 2 mangos, 4 el olie, 2 dl cranberrycompôte, 2 el gembersiroop, 25 g boter of margarine en zout.

Parelhoenbout met zuurkool

Recepten parelhoen
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
4-8 parelhoenbouten, zout, peper, 50 g rookspek of katenspek in blokjes, 20 g boter of margarine, 1 pakje zuurkool of 500 g zuurkool uit het vat, 2 el honing, 1½ dl vruchtensap of zoete witte wijn, 2 el rozijnen, 2 el ananasstukjes en 2 el mandarijntjes.

Tamme eendenborstfilet met kruidige paddenstoelen

Recepten eend
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
2-4 eendenborstfilets, 1 el olie, 2 sjalotjes, eventueel 1 teentje knoflook of sap, 250 g gemengde paddenstoelen, ½ tl rozemarijn, 1 dl rode port, zout, peper en 2 el bessenjam of marmelade.

Maiskip met romige patésaus

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
1 maiskip, peper, zout, 80 g boter, 100 g room- of wildpaté, ½ rode en ½ groene paprika, 4 el rode port, 1 bekertje slagroom.

Parelhoenfilet met eendenlever

Recepten parelhoen
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
4 parelhoenfilets, 4 dunne langwerpige plakjes eendenlever, 8 lange repen ontbijtspek, 1 zakje gemengde sla, vinaigrette (2 el balsamico-azijn, 2 el walnootolie, 2 el truffelolie, 1 el gembersiroop), 4 rode en 4 gele kerstomaatjes, 4 gekookte kleine eieren, 3 el olijfolie, peper, zout.

Reerollade met uienconfit

Recepten ree
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
gebraden/gegrilde reerollade van uw Poelier, 200 g kleine uitjes of gehalveerde sjalotjes, 100 g suiker, rode wijn, ¼ tl laurierpoeder, ¼ tl tijm en ¼ tl rozemarijn.

Wildzwijnskotelet met appel en peer

Wild zwijn recepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
4-8 wildzwijnskoteletten afhankelijk van de grootte, 130 g suiker, 2½ dl water, 1 el citroensap, 4 geschilde Elstar appelen en 4 peren, 1 el olie, 2 uien, 1 teentje knoflook of sap, 1 dl rode wijn, 2 jeneverbessen, zout, peper, 30 g boter of margarine en 1/8 l slagroom of Room Culinair.

Konijnenrug met mosterd

Recepten konijn
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
2 tam konijnenruggen, peper, zout, 200 g boter, flesje donkerbruin bier, kippenbouillon, mosterd, gehakte peterselie, paneermeel, 1 el fijngesneden bieslook.

Reeragout

Recepten ree
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
1 kg reepoulet, 50 g boter, 100 g spek, 4 uien, 1 groene paprika, 2 el paprikapoeder, 1 klein blikje tomaten, 2 dl witte wijn.

Konijnstoofschotel

Recepten konijn
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
1 groot wild konijn in delen, peper, zout, 100 g boter, 2 kleingesneden uien, 1 tl suiker, 4 kruidnagelen, stukje pijpkaneel, 1 tl nootmuskaat, 2 el azijn, 1½ dl rode wijn, 100 g rozijnen, 3 el bloem.

Kippenbout met wortel en takje groen

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
4 grote kippenbouten (poten met rugstuk), 1 worteltje, takjes peterselie, 2 tl kipkruiden, 8 lange repen katenspek, 20 g boter of margarine, 1 el olie, 1 dl rode wijn of bouillon, 1¼ dl slagroom of crème fraîche en fijngeknipte peterselie.

Kalkoendij in Italiaanse saus

Kalkoenrecepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
500 g vlees van kalkoendijen in stukjes, zout, peper, 3 el olijfolie, 3 lente uien of 1 ui, 2 teentjes knoflook of sap, 2 vleestomaten, 1 stengel bleekselderij, 1 aubergine, 1 dl Italiaanse rode wijn, ½ el Italiaanse keukenkruiden, allesbinder, 4 el Mascarpone (verse roomkaas) en selderij.

Kwartels met druiven

Recepten kwartel
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
4 kwartels, zout, 4 el water of bouillon, 1 blikje druiven, gefruite uitjes.

Kipfilet in pittige vruchtensaus

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
4 kipfilets, 25 g boter of margarine, 50 g gewelde krenten, 4 verse abrikozen en perziken (of blik), 6 el pindakaas, 3 el vruchten- of gembersiroop, 2 el ketjap benteng manis, 1 tl sambal of Spaans pepertje en zout.

Zoetzuur konijn

Recepten konijn
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
1 wild of tam konijn in delen, zout, peper, 30 g boter of margarine, 50 g katenspek in blokjes, 1 grote ui, eventueel 1 teentje knoflook of sap, 1 rode en groene paprika, 100 g rozijnen, 2 el aceto balsamico of wijnazijn, 1 dl bouillon, 1 el ketjap benteng manis en 2 plakjes ontbijtkoek in blokjes.

Reebiefstuk in bladerdeeg

Recepten ree
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
2 reebiefstukjes van 100 g, zout, peper, 1 el olijfolie, 6 plakjes diepvriesbladerdeeg, 30 g peperpâté en 1 ei.

Scharrelkip uit de oven

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
scharrelkip, 50 g bloem, zout, peper, 40 g boter of margarine, 4 plakjes ontbijtspek, 2 grote uien of 4 sjalotten, 8 kleine aardappelen, 8 grote champignons, 3 dl kippenbouillon of rode wijn, 2 vleestomaten, 1 tl rozemarijn en eventueel allesbinder.

Wilde eendenfilet in tranches met sinaasappelsaus

Recepten eend
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
4 wilde eendenfilets, 30 g boter of margarine, 2 el olie, zout, peper, 4 jeneverbessen, ½ dl jenever, 1 dl sinaasappelsap, 2 el sinaasappelmarmelade, 1 el allesbinder en 1 el sinaasappelschilletjes.

Hazenrug met cranberries

Recepten haas
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
2 hazenruggen, 1 tl wildkruiden, 50 g boter of margarine, 1 dl cranberriecompôte (of gekookte cranberries), 1 bekertje crème fraîche, Worcestershiresauce en peper.

Hertenbiefstuk met bospaddenstoelen

Recepten hert
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
4 hertenbiefstukjes, 2 el olie, 1 rode ui of 4 sjalotten, 250 g bospaddenstoelen, 2 tl escargotkruiden, 30 g boter of margarine, zout, peper, 2 dl slagroom en gepelde walnoten.

Hazenbout in rode wijnsaus-een dag van tevoren marineren!

Recepten haas
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
4 grote hazenbouten en marinade van 2 gehakte uien, 4 kruidnagelen, 1 blaadje laurier, ½ el gedroogde tijm, ½ dl wijnazijn, grofgemalen peper, 1 kaneelstokje en ½ l rode wijn.
Voorts: 75 g boter, 50 g spek in blokjes, 3 el bosbessenjam of cranberrycompôte, 2 el bloem, 60 g tomatenpuree, zout en peper.

Wild zwijnsstoofschotel

Wild zwijn recepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
800 g wildzwijnsvlees om te stoven, 4 el bloem, ½ el wildkruiden, 50 g boter of margarine, 2 el olie, 3 uien, 2 teentjes knoflook of sap, 2 dl wildfond, 2 dl rode wijn, 1 el mosterd, 2 sneetjes peperkoek en peper.

Gevulde wilde eend

Recepten eend
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
1 wilde eend, 100 g Pruneaux (voorgewelde pruimen), 1½ dl rode wijn, 1 zachtzure appel, 2 el citroensap, 2 tl kaneel of speculaaskruiden, bloem, paprikapoeder, 2 el olie, zout en peper.

Wildsaus

Recepten bouillon-ragout
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 0-10 minuten
2 dl wildbouillon, 50 g vetspek, 1 ui of 2 sjalotjes, 2 worteltjes, 1 tl tijm, 1 tl laurierpoeder, 4 el tomatenpuree, 1 dl rode wijn, 25 g bloem, 30 g boter of margarine, Worcestershiresauce, zout en peper.

Wildragoût

Recepten bouillon-ragout
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
300 g gaar vlees van wild, 3 dl wildbouillon, 1 dl rode wijn, 60 g bloem, 50 g boter of margarine, zout en peper.

Terug

123...151617Volgende