Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten

Recepten

Woord

Dier

Soort

Bereidingstijd

Menugang




Zoekresultaten

Uw zoekopdracht leverde 41 resultaten op.

Argentijnse kippenpootjes

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: 31-60 minuten
4 kippenpoten, 2 tl zout, 2 tl zwarte peper, 2 tl gedroogde oregano, 1 tl chilipoeder, 4 teentjes knoflook geperst, 5 el olijfolie.

Frisse citroen & knoflook kipfilet (of parelhoenfilet)

Kiprecepten
Voor- of tussengerecht
Buiten koken
Tijd: meer dan 1 uur
4 kipfilets (of parelhoenfilets), 1 takje rozemarijn waarvan u de naaldjes fijn hakt, 1 citroen geperst en de schil geraspt, 2 tenen knoflook geperst, 1 tl grof zeezout, 1 tl witte peper, 2 el olijfolie.

Frisse citroen & knoflook parelhoenfilet (of kipfilet)

Recepten parelhoen
Voor- of tussengerecht
Buiten koken
Tijd: meer dan 1 uur
4 parelhoenfilets (of kipfilets), 1 takje rozemarijn waarvan u de naaldjes fijn hakt, 1 citroen geperst en de schil geraspt, 2 tenen knoflook geperst, 1 tl grof zeezout, 1 tl witte peper, 2 el olijfolie.

Spaanse eendenborstfilet chorizo spiesjes

Recepten eend
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: 31-60 minuten
3 tamme eendenborstfilets, 8 stukjes chorizoworst van 4 cm, 4 kleine rode uien, geblancheerd en afgekoeld, 1 el olijfolie, 1 tl Provençaalse kruiden, 1 tl paprikapoeder, 3 teentjes knoflook geperst, 4 barbecuespiesen.

Pikante Thaise kippenvleugeltjes op een spies

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: meer dan 1 uur
16 kippenvleugeltjes, 2 dl zonnebloemolie, 4 teentjes knoflook geperst, 1 bosje bosui fijngesneden, 3 el verse koriander fijngehakt, 3 el verse limoensap, 1 el vers geraspte, gemberwortel, 1 tl suiker, 2 el rode Thaise currypasta.

Gevulde kwartels

Recepten kwartel
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: 11-20 minuten
4 kwartels, 4 pruimen fijngesneden, 100 g geitenkaas, snufje tijm, 8 walnoten, 1 el spekblokjes, 1 tl zout, een snuf peper, 1 el olijfolie.

Fazantfilet van de barbecue

Recepten fazant
Voor- of tussengerecht
Buiten koken
Tijd: 0-10 minuten
4 fazantfilets. Voor de glazuur: ¼ dl cognac, 1 el tafelstroop, 2 tl tomatenpuree, 2 druppels tabasco.

Tamme eendenfilets van de barbecue op provencaalse wijze

Recepten eend
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: 0-10 minuten
2 Tamme eendenfilets, 1tl tijm, 1tl rozemarijn, 1tl zeezout, snufje witte peper.

Eendenborstfilets van de barbecue

Recepten eend
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: meer dan 1 uur
4 eendenborstfilets. Voor het glazuur: ¼ dl cognac, 1 el tafelstroop, 1 tl tomatenpuree, 2 druppels tabasco, snufje nootmuskaat.

Indiase kippenpoten

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: meer dan 1 uur
4 kippenpoten 1 uur op 80 graden voorgegaard, 2 tl zout, 1 dl yoghurt, 1 el gehakt korianderblad, 1 el gehakte verse muntblaadjes, 1 tl sambal, 2 tl gemberpoeder, 2 tl paprikapoeder, 2 tl knoflookpoeder, 2 tl citroensap, 2 tl komijnpoeder.

Kalkoensaté

Kalkoenrecepten
Lunchgerecht
Buiten koken
Tijd: 31-60 minuten
500 g kalkoenfilet in blokjes gesneden, 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 1 tl gemberpoeder, 2 tl sambal, 2 tl citroensap, 4 teentjes versgeperste knoflook, 2 el ketjap manis, 2 tl bruine suiker.

Kipfiletpakketjes in room van de barbecue

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: 11-20 minuten
4 kipfilets in blokjes gesneden, 4 champignons in stukjes, 1 el preiringetjes, 1 dl room, 4 el witte wijn, 1 tl tijm, 1 tl zout en een snuf versgemalen peper, 1 el geraspte oude Goudse kaas.

Kalkoenfiletpakketjes in room van de barbecue

Kalkoenrecepten
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: 11-20 minuten
4 kalkoenfilets in blokjes gesneden, 4 champignons in stukjes, 1 el preiringetjes, 1 dl room, 4 el witte wijn, 1 tl tijm, zout en peper naar smaak, 1 el geraspte oude Goudse kaas.

Kip kebabs

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: meer dan 1 uur
4 kipfilets in blokjes gesneden, 1 tl zout en een snufje zwarte peper, 1 tl gemberpoeder, 1 tl koenjit, 2 tl pikante paprikapoeder, 2 el versgehakte korianderblaadjes, 2 el zonnebloemolie.

Konijn van de barbecue in bier

Recepten konijn
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: meer dan 2 uur
1 konijn (vraag aan de poelier om het konijn in delen te snijden te weten de voorpoten, de rug, de borst en de achterpoten), 1 fles donker bier, 1 laurier blad, 1 dl rode wijn azijn, 1 el bruine suiker, 1 el mosterd, 2 tl tomatenpuree, 2 el soya sauce, 1 tl zout, versgemalen peper naar smaak.

Haas van de barbecue in bier

Recepten haas
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: meer dan 2 uur
1 haas (vraag aan de poelier om de haas in delen te snijden te weten de voorlopers, de rug en de achterbouten), 1 fles donker bier, 1 laurier blad, 1 dl rode wijn azijn, 1 el bruine suiker, 1 el mosterd, 2 tl tomatenpuree, 2 el soya sauce, 1 tl zout, een snuf versgemalen peper.

Marokkaanse kip op stok

Kiprecepten
Lunchgerecht
Buiten koken
Tijd: meer dan 2 uur
400 g kippendijen, 1 dl karnemelk, 1 tl gemberpoeder, 1 kleine groene Spaanse peper zonder zaadjes, 1 tl kurkuma (geelwortel), 1 el fijngehakte koriander, 1 knoflook teentje geperst, 1 tl zout, ½ tl zwarte peper, 1 el olijfolie, 1 gele paprika in 8 stukjes.

Normandische gevulde kipfilet

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: 11-20 minuten
4 kipfilets, 4 reepjes camembert, 4 plakjes spek, 4 kleine takjes rozemarijn, zout en peper naar smaak, 2 el olijfolie.

Oma’s gegrilde halve haantje

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: meer dan 1 uur
1 haantje gehalveerd (vraag aan uw poelier) 1 uur voorgekookt op 80 graden, 1 tl zout, een snuf peper, 1 tl paprikapoeder, 1 tl kerrie poeder, 1 tl nootmuskaat, 1 tl suiker, 2 el zonnebloemolie.

Reebiefstuk van de barbecue

Recepten ree
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: meer dan 2 uur
4 reebiefstukjes van 150 g, 1 dl rode wijn, 2 ansjovisfilets, 1 teentje knoflook geperst, 1 tl tijm, 1 sjalotje gesnipperd, 1 tl suiker, 1 tl tomatenpuree, 2 tl olijfolie.

Hertenbiefstuk van de barbecue

Recepten hert
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: 0-10 minuten
4 hertenbiefstukjes van 150 g, 1 dl rode wijn, 2 ansjovisfilets, 1 teentje knoflook geperst, 1 tl tijm, 1 sjalotje gesnipperd, 1 tl suiker, 1 tl tomatenpuree, 2 tl olijfolie.

Wild zwijn biefstuk van de barbecue

Wild zwijn recepten
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: meer dan 1 uur
4 wild zwijn biefstukjes van 150 g, 1 dl rode wijn, 2 ansjovisfilets, 1 teentje knoflook geperst, 1 tl tijm, 1 sjalotje gesnipperd, 1 tl suiker, 1 tl tomatenpuree, 2 tl olijfolie.

Spaanse kipspiesen

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: meer dan 1 uur
600 gram kippendijen in blokjes, 150 gram chorizoworst in blokjes, 1 rode paprika, 1 tl paprikapoeder, 1 teentje knoflook geperst, snufje nootmuskaat, 1 el droge sherry, 1 tl suiker, 2 tl citroensap.

Spaanse kalkoenspiesen

Kalkoenrecepten
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: meer dan 1 uur
600 gram kalkoenfilets in blokjes, 150 g chorizoworst in blokjes, 1 rode paprika, 1 tl paprikapoeder, 1 teentje knoflook geperst, snufje nootmuskaat, 1 el droge sherry, 1 tl suiker, 2 tl citroensap.

Spicy chicken wings

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: meer dan 1 uur
1 kg kippenvleugeltjes, 4 el milde Thaise rode currypasta, 1 el suiker, 1 el citroensap, 2 tl gemberpoeder, 2 tl citroensap.

Terug

12Volgende