Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Tips > Voor de lekkerste kippensoep naar de poelier

Voor de lekkerste kippensoep naar de poelier

23-11-2011

Voor de lekkerste kippensoep naar de poelier

Soep van echte soepkip is rijk en vol van smaak en totaal anders dan wanneer u de soep maakt van bijvoorbeeld gewone kippenpoten. Gebruik voor bereiding dus soepkipdelen! De poelier heeft deze delen in zijn assortiment (poten en borststukken).

Per 2 liter soep gebruikt u een borststuk of een poot. Zet dit in ruim water op en laat zo'n 3 uur trekken, voeg in de tussentijd twee kipbouillonblokjes toe en een teentje knoflook. Na 3 uur de gare kip uit de pan nemen, het vlees van het been halen en in kleine stukjes snijden. De soep afschuimen en het vlees terugdoen in de pan. Vervolgens vermicelli toevoegen en een handje soepgroenten.

Gaat u de soep een dag later eten?....voeg pas dan de vermicelli en de soepgroenten toe. In plaats van vermicelli kunt u ook fijne mie gebruiken.

Eet smakelijk!

 

Terug

Bekijk alle tips.