Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Tips > Reepjesvlees van kip of kalkoen

Reepjesvlees van kip of kalkoen

17-06-2015

Reepjesvlees van kip of kalkoen

Reepjesvlees van kip of kalkoen is in diverse varianten te koop bij uw Poelier. Meest bekend zijn het 'shoarma- en gyrosvlees'. Dit vlees kan gegeten worden bij de warme maaltijd (lekker met gebakken aardappeltjes en sperzieboontjes) of tussen de middag op een broodje. Shoarma- of knoflooksaus mogen dan uiteraard niet ontbreken.

Wilt u in de keuken eens de 'handen uit de mouwen steken' en het reepjesvlees 'zelf maken', ga dan alsvolgt te werk. Koop bij uw poelier dijvlees van kip of kalkoen. Reken op ± 150 gram per persoon. Snij dit met een scherp mes in reepjes. Bestrooi met kruiden naar keuze en bak dit in een wok of braadpan. Voeg een fijngesneden uitje en een gesnipperd teentje knoflook toe. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de reepjes, reken echter op ± 15 minuten. Plaats na het aanbraden van de reepjes een deksel op de pan en temper de warmtebron.

Eet smakelijk!

Terug

Bekijk alle tips.