Kipgerechten

Voor kipgerechten is ooit de campagne bedacht: ‘Kip het meest veelzijdige stukje vlees’. Waarschijnlijk kunt u de zin al niet meer uitspreken zonder het bekende ritme van de tune die bij deze bekende slogan hoort. Maar weet u eigenlijk wel echt hoe veelzijdig dit stukje vlees is? Kip is in gerechten nagenoeg overal mee te combineren.

Talloze kipgerechten

Er zijn talloze kipgerechten en vele manieren om kip te bereiden: aan het spit, in de oven, onder de grill, gebakken, gebraden, geroosterd, in (een braadzak) de oven, in een braadpan bereid. Kip combineert met alles. Denk aan kipgerechten bij: aardappelen, rijst, pasta, couscous, noem maar op. De restjes van de kip kunnen ook prima gebruikt worden. Maak er ragout van, of gebruik het in de soep, of maak er een salade van. Koude kip is ook erg smakelijk. Omdat kip (zonder vel) een mager stuk vlees is, past het prima in caloriearme bereidingen. Kip is eiwitrijk, vetarm en fijn van smaak. U kunt kip kopen als piepkuiken, braadkip (maïs en/of scharrel) poularde, in verschillende gewichten die variëren tussen 300 en 1.800 gram. U kunt bij uw poelier ook terecht voor makkelijk te bereiden kipdelen als borstfilet, bout, poot, drumstick, karbonade, dij en vleugel. Vraag uw poelier naar de bereiding van kipgerechten, of ontdek de gerechten uit één van onderstaande recepten.


Andere categorien

Anders, Kalkoenrecepten, Recepten bouillon-ragout, Recepten duif, Recepten eend, Recepten fazant, Recepten gans, Recepten haas, Recepten hert, Recepten konijn, Recepten kwartel, Recepten met ei, Recepten parelhoen, Recepten patrijs, Recepten ree, Recepten snip, Recepten struisvogel, Wild zwijn recepten,