Anders

In dit overzicht vind u alle anders. Deze anders zijn zorgvuldig samengesteld met de poeliers in Nederland.


Er werden 26 recepten gevonden in de categorie anders.

Blesbokbiefstuk met verse mango

Anders
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
4 blesbokbiefstukjes à 150 g, 1 tl zout, 1 tl peper, 250 g verse mangoblokjes, 2 tl kerriepoeder, 1 tl suiker, ½ tl sambal, 1 sjalot gesnipperd, 2 tenen knoflook geperst, 1 tl citroensap, 1 tl olijfolie om te bakken.

Bouillon van wilde gans met tortellini van eekhoorntjesbrood en verse kruiden

Anders
Voor- of tussengerecht
Culinaire capriolen
- voor 6 personen -

voor de bouillon:
1 (jonge) wilde gans, 1 wortel, 1 prei, 2 uien, ½ knolselderij, 3 tenen knoflook, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, 3 laurierblaadjes, 1 glas witte wijn

voor de clarifique:
1 wilde ganzenborst, 100 g bouquet (zie boven: wortel, prei, ui, knolselderij, tijm, rozemarijn), 2 eiwitten voor het pastadeeg, 250 g Italiaanse bloem type 00,
160 g eidooier, 3 el olijfolie, zout naar smaak voor de tortellinivulling, 1 wilde ganzenborst, 1 ei, 4 stuks eekhoorntjesbrood, ½ dl room, gesneden bieslook, gesneden kervel, gesneden basilicum, zout en peper.

voor het pastadeeg:
250 g Italiaanse bloem type 00, 160 g eidooier, 3 el olijfoliem, zout naar smaak.

voor de tortellinivulling:
1 wilde ganzenborst, 1 ei, 4 stuks eekhoorntjesbrood, ½ dl room, gesneden bieslook, gesneden kervel, gesneden basilicum, zout en peper.

voor de garnituur:
eekhoorntjesbrood, kervel, basilicum, gesneden aromatische groenten

Elandstoofpotje

Anders
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
600 g elandstoofvlees in blokjes gesneden, 1 el bloem, 1 tl peper, 1 tl zout, 6 jeneverbessen, 2 uien gesnipperd, 1 wortel geschild en gesneden, 2 tl tijm, 4 laurierbladeren, ¼ rode kool fijngesneden, 1 el mosterd, 1 dl Aquavit, 1 dl rode wijn, 100 g boter, 2 dl runderbouillon.

Gebakken rendierfilet met gekonfijte rode ui

Anders
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
4 stukjes rendierfilet à 150 g, 1 tl zout, ½ tl peper, 1 el olijfolie, 4 kleine rode uien, 1 el suiker, 3 dl rode wijn.

Gebraden rendierbout met kersen en bier

Anders
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
1 rendierbout zonder been (circa 2 kg), 1 kg vetspek in dunne plakken gesneden, 1 el salie, 1 el zout, 1 tl zwarte peper, 6 laurierbladeren, 150 g + 150 g roomboter, 1 flesje donker bier, 1 klein potje kersen op siroop, 1 el balsamico azijn, 1 zakje juspoeder.

Gegrilde blesbokbiefstuk op stok

Anders
Voor- of tussengerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
600 g blesbokbiefstukjes in flinke dobbelstenen gesneden, 1 tl zout, 1 tl peper, 2 tl kerriepoeder, 1 tl suiker, 1 tl koriander fijn gehakt, 2 tenen knoflook geperst, 1 tl citroensap, 1 tl olijfolie om te grillen.

Gegrilde rendierfilet met ansjovisboter

Anders
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 0-10 minuten
4 stukjes rendierfilet à 150 g, 1 tl zout, ½ tl peper, 1 el olijfolie, 100 gr roomboter, 4 gezouten ansjovisfilets, snufje peper, 1 tl citroensap, ½ teentje knoflook fijngesneden.

Gemsbiefstuk met een krokant korstje

Anders
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 0-10 minuten
4 gemsbiefstukjes van 150 g, 1 tl olijfolie, snuf peper, 1 tl zout, 1 el paneermeel, 1 tl boter, 1 tl salie, 2 tl fijngesneden ontbijtspek.

Gemsbiefstuk met paprikasaus

Anders
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
4 gemsbiefstukjes van 150 g, 1 tl olijfolie, snuf peper, 1 tl zout, ½ rode paprika, ½ groene paprika, 4 groene olijven, 4 zwarte olijven, 1 teen knoflook geperst, ½ glas rode wijn, 1 dl kalfsbouillon, 1 dl room.

Gepekelde en gerookte elandfilet met balsamico

Anders
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
600 g elandfilet aan 1 stuk, 100 g zout, 6 fijngestampte jeneverbessen, 1 tl rozemarijn fijngehakt, 1 tl witte peper, 1 tl pimentpoeder, 2 tl balsamicosiroop.

Gevulde gemsfilet met pruimen en walnoten

Anders
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
4 gemsfilets opengesneden en plat geslagen van 150 g (vraag aan uw wildspecialist), 4 ansjovis, 2 tl kappertjes, 4 fijngesneden gedroogde pruimen, 1 tl oregano, 1 el walnoten fijngehakt, 3 el spekblokjes, 1 ei losgeklopt, 2 el bloem, 4 el paneermeel, 1 tl zout, ½ tl peper, 4 el zonnebloemolie.

Kangoeroebiefstuk gerookt en gegrild (of op de BBQ)

Anders
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
4 kangoeroebiefstukjes van 150 g, ½ tl sezchuanpeper, 1 tl sesamolie, sinaasappelrasp van 1 sinasappel, 1 tl zout, 1 el lente ui fijn gesneden.

Kangoeroebiefstuk op Thaise wijze

Anders
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
4 kangoeroebiefstukjes van 150 g, 4 limoenbladeren, 2 tl citroenrasp, 2 tl versgeraspte gember, 1 tl suiker, 2 tl koriander, 1 el fijngesneden lente ui, 1 tl sambal, 1 tl zonnebloemolie, snuf peper, 1 tl zout.

Kangoeroebiefstuk van de grill

Anders
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
4 kangoeroebiefstukjes van 150 g, 1 tl tijm, 2 tl citroensap en 2 tl citroenrasp, 1 tl olijfolie, 1 bol knoflook horizontaal doormidden gesneden, snuf peper, ½ tl zout.

Kip Amore

Anders
Hoofdgerecht
Snel klaar
Tijd: 31-60 minuten
4 kipfilets, 2 burratakaasjes, 6 banaansjalot in schuine ringen gesneden, 4 el witte wijnazijn, sap van een ½ limoen, 3 el olijfolie, 2 el verse koriander grof gesneden, 2 el verse munt grofgesneden, 2 Spaanse pepers, 300 ml olijfolie, 1 el Maldon-zout, peper & zout

Klassiek gebraden rendierbout

Anders
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
1 rendierbout zonder been (circa 2 kg), 1 kg vetspek in dunne plakken gesneden, 1 el rozemarijn, 1 el zout, 1 tl zwarte peper, 6 laurierbladeren, 150 g + 150 g roomboter.

Krokante kangoeroefilet gevuld met rode tapenade

Anders
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
4 kangoeroefilets van 150 g, (vraag aan de wildspecialist om ze in te snijden om te vullen), 2 el rode tapenade, ½ tl sambal, 1 ei losgeklopt, 2 el bloem, 4 el paneermeel, 1 tl zonnebloemolie, snuf peper, 1 tl zout.

Krokante kangoeroefilet op Japanse wijze

Anders
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
4 kangoeroefilets van 150 g, 1 tl versgeraspte gember, ½ tl sambal, 1 ei losgeklopt, 2 el bloem, 4 el Panko (Japans broodkruim), 1 tl zonnebloemolie, snuf peper, 1 tl zout, 5 el zonnebloemolie, 2 el teryaki saus.

Krokodillenbiefstuk naturel

Anders
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 0-10 minuten
4 krokodillenstaartdelen, 1 tl zout, 1 tl peper, 1 tl olijfolie om te grillen, 4 toefjes kruidenboter.

Moeflon zuur vlees

Anders
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
600 g moeflonstoofvlees, 2 dl witte wijnazijn, 2 tl kaneelpoeder, 1 tl gemberpoeder, 4 kruidnagelen, 4 laurierbladeren, 1 ui gesnipperd, 2 dl water, 2 el bruine suiker, snuf peper, 1 tl zout, 1 el roomboter, ½ pak gemberkoek.

Moeflonbiefstuk met Italiaanse rode wijnsaus

Anders
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 0-10 minuten
4 moeflonbiefstukjes van elk 150 g, snuf peper, ½ tl zout, 1 el roomboter, 1 teen knoflook gekneusd, 1 takje tijm, 1dl rode wijn, 2 el balsamicoazijn, 1 dl wildbouillon, eventueel een beetje aardappelzetmeel, enkele druppels truffelolie.

Moeflonbiefstuk op Chinese wijze

Anders
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
4 moeflonbiefstukjes van elk 150 g, snuf peper, ½ tl zout, ½ tl sesamolie, 1 el sojasaus, 2 tl Chinese 5 spices, 2 tl gesnipperde gember op siroop, 1 el droge sherry, 1 teen knoflook geperst, 3 el zonnebloemolie, 2 el gesnipperde lente ui.

Pikante krokodil als biefstuk gegrild (grillpan/BBQ)

Anders
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
4 krokodillenstaartdelen, 1 tl ketjap, 1 tl bruine suiker, 1 knoflookteen geperst, 1 el citroensap, 1 tl sambal, 1 tl zonnebloemolie om te grillen.

Pikante rendierfilet

Anders
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
600 g rendierfilet, 1 tl gedroogde chilivlokken, 1 tl gedroogde uienvlokken, 1 tl grof zout, 1 tl gedroogde peterselie, 1 tl geplette zwarte peper, 1 tl gedoogde knoflookvlokken, 1 el cashewnoten, ½ bosje koriander, 1 teen knoflook, 3+3 el olijfolie, 3 tl citroensap.

Zuid-Afrikaanse blesbokbiefstuk met Franse morillessaus

Anders
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
4 blesbokbiefstukjes van 150 g, 1 tl roomboter, snuf peper, 1 tl zout, 1 teen knoflook geperst, 1 el fijngehakte morilles, 2 dl kalfsbouillon, 1 dl room, 3 el cognac.
Terug 12Volgende

Andere categorieën

Kalkoenrecepten, Kiprecepten, Recepten bouillon-ragout, Recepten duif, Recepten eend, Recepten fazant, Recepten gans, Recepten haas, Recepten hert, Recepten konijn, Recepten kwartel, Recepten met ei, Recepten parelhoen, Recepten patrijs, Recepten ree, Recepten snip, Recepten struisvogel, Wild zwijn recepten