Anders
Meer Anders
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Blesbokbiefstuk met verse mango
Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
4 blesbokbiefstukjes à 150 g, 1 tl zout, 1 tl peper, 250 g verse mangoblokjes, 2 tl kerriepoeder, 1 tl suiker, ½ tl sambal, 1 sjalot gesnipperd, 2 tenen knoflook geperst, 1 tl citroensap, 1 tl olijfolie om te bakken.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 vleesvork, 1 koekenpan, 1 kwastje.
Peper en zout de blesbokbiefstukjes. Laat de koekenpan met de olijfolie goed heet worden. Bak de biefstukjes in ongeveer 3 minuten per kant mooi bruin. Haal ze uit de pan en houd ze warm. Doe de sjalot met knoflook en sambal in de pan en bak even lekker door. Voeg de kerriepoeder toe, vervolgens de mangoblokjes, het citroensap en de suiker. Roer goed door en verwarm nog even op lage temperatuur door. Verdeel de mango over 4 borden, leg de biefstukjes er boven op en druppel er nog wat citroensap overheen.
Tip
Dit is ook een lekker gerecht lekker met springbokfilets.
Serveertip
Serveer er gele rijst met rozijnen bij.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl