Anders
Meer Anders
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Elandstoofpotje
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
600 g elandstoofvlees in blokjes gesneden, 1 el bloem, 1 tl peper, 1 tl zout, 6 jeneverbessen, 2 uien gesnipperd, 1 wortel geschild en gesneden, 2 tl tijm, 4 laurierbladeren, ΒΌ rode kool fijngesneden, 1 el mosterd, 1 dl Aquavit, 1 dl rode wijn, 100 g boter, 2 dl runderbouillon.
Bereiding
Benodigdheden: 1 braadpan, 1 snijplank, 1 vleesvork, 1 schaal, 1 koksmes.
Peper en zout de blokjes vlees en bestrooi ze met bloem. Smelt de boter in de braadpan en bak het vlees mooi bruin. Haal het vlees uit de pan, voeg de uien toe met de tijm, laurierblaadjes, jeneverbessen en mosterd. Bak even goed aan en voeg de rest van de groenten in laagjes toe. Leg het vlees er bovenop en voeg er de Aquavit, de rode wijn en bouillon toe. Het vlees moet net onder staan. Plaats de deksel op de pan en kook 2 uur zachtjes door.
Tip
Hertenstoof kan ook op deze manier.
Serveertip
Lekker met aardappelpuree met veel verse dille .
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl