Anders
Meer Anders
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Gebakken rendierfilet met gekonfijte rode ui
Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
4 stukjes rendierfilet à 150 g, 1 tl zout, ½ tl peper, 1 el olijfolie, 4 kleine rode uien, 1 el suiker, 3 dl rode wijn.
Bereiding
Benodigdheden: 1 schaal, 1 steelpan, 1 snijplank, 1 schaal, 1 braadslede, 1 koekenpan, 1 vleestang, 1 oven op 120 graden voorverwarmd.
Peper en zout de rendierfilets en bak kort om en om in de olie tot ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de pan, leg ze in de braadslede en plaats 10 minuten in de oven. Kook intussen de rode wijn tot de helft in. Voeg de braadjus toe aan de ingekookte rode wijn . Voor de gekonfijte ui: karameliseer de suiker tot deze mooi bruin is. Blus af met rode wijn (gaat erg bruisen niet schrikken). Leg de uitjes erin en zorg dat ze onder de wijn zitten. Kook ze rustig 1 uur in, op een laag vuur. Haal de uitjes uit de pan en houd ze warm. Kook de saus snel tot de helft in. Leg op elk bord een filet, daar boven op de gekarameliseerde ui met een beetje saus.
Tip
Dit recept kan ook prima met wild zwijn koteletjes.
Serveertip
Lekker met gebakken aardappels met spek en rozemarijn.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl