Poelier.nl is een initiatief van:
home  >   Recepten > Anders > Gebraden rendierbout met kersen en bier

Anders

Gebraden rendierbout met kersen en bier

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1 rendierbout zonder been (circa 2 kg), 1 kg vetspek in dunne plakken gesneden, 1 el salie, 1 el zout, 1 tl zwarte peper, 6 laurierbladeren, 150 g + 150 g roomboter, 1 flesje donker bier, 1 klein potje kersen op siroop, 1 el balsamico azijn, 1 zakje juspoeder.

Bereiding

Benodigdheden: 1 braadslede, 1 snijplank, 1 braadpan, 2 steelpannetjes, 1 oven voorverwarmd op 220 graden, 1 vleestang.

Bak de rendierbout om en om in 150 gr boter. Leg vervolgens de bout in de braadslede en bestrooi met peper en zout, salie en laurierbladeren. Wikkel de bout in het vetspek. Verwarm 150 gr roomboter in de steelpan en giet over de bout. Plaats vervolgens de braadslede in de hete oven. Haal na 10 minuten de bout eruit, draai hem om en zet hem terug in de oven. Zet na nog eens 10 minuten de oven terug op 175 graden en bedruip de bout regelmatig met het braadvocht. Haal na 20 minuten de bout uit de oven verwijder het spekvet en zet nog 10 minuten terug in de oven om een mooie kleur te krijgen. Haal de bout uit de oven en laat hem 20 minuten rusten voor het aansnijden. De bout mag van binnen nog enigszins rosé zijn.

Voor de saus: doe in een steelpannetje het flesje bier en balsamico azijn en breng aan de kook. Voeg het zakje juspoeder toe en kook rustig door. Voeg vervolgens het potje met kersen op siroop toe, kook even door en zet apart. Giet na het braden de braadjus uit de braadslede in het steelpannetje met saus en breng op smaak met peper en zout. Serveer de saus met de rendierbout.

Tip

Reserveer de spekvetvellen van te voren bij je wildspecialist.

Serveertip

Lekker met romige aardappelpuree met stoofpeertjes en rode kool.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug