Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Anders > Gegrilde blesbokbiefstuk op stok

Anders

Gegrilde blesbokbiefstuk op stok

Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

600 g blesbokbiefstukjes in flinke dobbelstenen gesneden, 1 tl zout, 1 tl peper, 2 tl kerriepoeder, 1 tl suiker, 1 tl koriander fijn gehakt, 2 tenen knoflook geperst, 1 tl citroensap, 1 tl olijfolie om te grillen.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 vleesvork, 1 grillpan, 4 satéprikkers, 1 kwastje.

Meng de blesbokbiefstukblokjes met alle ingrediënten en laat enkele uren marineren. Prik ze op de satéstokjes en verhit intussen de grillpan (of BBQ). Bestrijk de stokjes met olie en gril vervolgens de biefstukjes op stok om en om in ongeveer 4 minuten.

Tip

Hoe langer je marineert hoe voller de smaak.

Serveertip

Serveer er warme Indiaas naanbrood bij met mangochutney.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug