Anders
Meer Anders
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Gegrilde blesbokbiefstuk op stok
Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
600 g blesbokbiefstukjes in flinke dobbelstenen gesneden, 1 tl zout, 1 tl peper, 2 tl kerriepoeder, 1 tl suiker, 1 tl koriander fijn gehakt, 2 tenen knoflook geperst, 1 tl citroensap, 1 tl olijfolie om te grillen.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 vleesvork, 1 grillpan, 4 satéprikkers, 1 kwastje.
Meng de blesbokbiefstukblokjes met alle ingrediënten en laat enkele uren marineren. Prik ze op de satéstokjes en verhit intussen de grillpan (of BBQ). Bestrijk de stokjes met olie en gril vervolgens de biefstukjes op stok om en om in ongeveer 4 minuten.
Tip
Hoe langer je marineert hoe voller de smaak.
Serveertip
Serveer er warme Indiaas naanbrood bij met mangochutney.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl