Anders
Meer Anders
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Gegrilde rendierfilet met ansjovisboter
Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minutenIngrediënten
4 stukjes rendierfilet à 150 g, 1 tl zout, ½ tl peper, 1 el olijfolie, 100 gr roomboter, 4 gezouten ansjovisfilets, snufje peper, 1 tl citroensap, ½ teentje knoflook fijngesneden.
Bereiding
Benodigdheden: 1 grillpan (BBQ), 1 snijplank, 1 mixer met kom, 1 vleestang.
Laat de boter zacht worden, voeg de citroensap, ansjovis, peper en knoflook toe en mix het geheel goed door. Olie de rendierfilets en bestrooi met peper en zout. Grill ze aan beide zijden ongeveer 4 minuten per kant, draai ze halverwege een kwart slag voor een mooi ruitjes patroon. Leg op elk bord een filet met daarop een heerlijke lik ansjovisboter.
Tip
Probeer dit recept ook eens met moeflonfilet.
Serveertip
Heerlijk met een ceasarsalade, met grote croutons.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl