Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Anders > Gegrilde rendierfilet met ansjovisboter

Anders

Gegrilde rendierfilet met ansjovisboter

Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

4 stukjes rendierfilet à 150 g, 1 tl zout, ½ tl peper, 1 el olijfolie, 100 gr roomboter, 4 gezouten ansjovisfilets, snufje peper, 1 tl citroensap, ½ teentje knoflook fijngesneden.

Bereiding

Benodigdheden: 1 grillpan (BBQ), 1 snijplank, 1 mixer met kom, 1 vleestang.

Laat de boter zacht worden, voeg de citroensap, ansjovis, peper en knoflook toe en mix het geheel goed door. Olie de rendierfilets en bestrooi met peper en zout. Grill ze aan beide zijden ongeveer 4 minuten per kant, draai ze halverwege een kwart slag voor een mooi ruitjes patroon. Leg op elk bord een filet met daarop een heerlijke lik ansjovisboter.

Tip

Probeer dit recept ook eens met moeflonfilet.

Serveertip

Heerlijk met een ceasarsalade, met grote croutons.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug